Inferno 3/14: Lost Society, Triptykon, KYPCK, Pantera, Vampire…

27.03.2014

Vuoden kolmos-Inferno on luukuissa, laatikoissa ja lehtipisteissä perjantaina 28.3. Tiivistimme aihetta hieman.

Jyväskylän thrash metal -partio Lost Society on tällä hetkellä kovassa nosteessa. Mille asteelle nousi Vilho Rajalan into miehen vieraillessa yhtyeen kotitreenikämpillä – ja ruokapöydässä? Paljastettakoon, että korkealle.

triptykon_Martin_Weiss

Celtic Frost -ukko Tom G. Warrior on nykyään Triptykon-ukko. Markus ”Kuoleman” Laaksolla on normaalia läheisempi suhde aiheeseen, ja tämäkös aiheutti perin kiinnostavan haastattelun.

KYPCK_2014_Riekki

Suomen johtava venäjänkielisen metallimusiikin airut KYPCK osui kolmannelle levyllään paitsi tähänastisen uransa kovimpaan tulokseen myös poliittiseen kipupisteeseen. Laulaja-Erkki taitaa tietää mistä puhuu.

Edellisen lehden Päänavauksessa asti hehkuteltiin ruotsalaista Vampire-yhtyettä, ja eivätköhän nämä verenimijäveijarit ole nyt päätyneet haastatteluunkin – no eikös tämä ole ihan oikein?

shear_promo_band3_Valtteri-Hirvonen

Shear ja Tuoni ovat kumpainenkin saaneet aikaiseksi uudet levyt, ja jos ensin mainittu haaveilee isoista maailmanlavoista, jälkimmäiselle riittävät punkkihommat. Että ainakin nyt tämmöistä eroa olisi bändeillä.

Mitä vakipalstoihin tulee, on pakko myöntää heti alkupeleissä, että muun muassa Ozzyn taustalla soittava kreikkalaiskitaristi Gus G. on ollut Pölkyllämme ennenkin. Vaan niin on pitkä aika edelliskerrasta, ettei moista muista KYPCKin Erkkikään. Eiköhän tämä ole ihan hyvä vahinko, siis.

Pantera_6

Vanha liitto -palstalla on meinaan erittäin mielenkiintoista tavaraa, ja siksipä sivumäärää piti vallan kasvattaa! Eli, haastattelussa Vinnie Paul, aiheena Panteran Far Beyond Driven -kiekon 20-vuotisjuhlat.

Lisäksi Omnium Gatherum seikkailee Amerikan loppuun, Sytykkeissä uutta alamaailman metallia muiden muassa Khroman, Solsticen, Nervosan ja Coprolithin merkeissä. Salamyhkässä Wärtzilän debyytti ja Kuudennessa piirissä Slayer-rumpali Dave Lombardon kohtalon ruodintaa peräti lakimieskommentein. HCC-palstalla kokataan Purtenance-Villen tölkkikanaa ja levyjen pääarviona soipi uusi Sonata Arctica. Vaan kukahan sieltä kolumnisivulta tällä kertaa luuraa, ettei vain Jallu?

Jaaritteli: Matti Riekki

Lisää luettavaa