Death metalia, grindcorea ja hardcorepunkia villissä ulosannissaan yhdistelevä Napalm Ted julkaisee tulevana perjantaina 10.5. kolmannen albuminsa Succumb into Madness. Inferno tarjoaa koko tiivistunnelmaisen 21-minuuttisen pläjäyksen kuunneltavaksi ennakkoon jo nyt. Lisäksi rumpali-laulaja Han Ted avaa yhdeksän kappaletta käsittävän levyn saloja biisi biisiltä.
Levy julkaistaan aluksi digin lisäksi c-kasettina Mögäheadin toimesta. Cd-painos on myös tulossa hieman myöhemmin ukrainalaisen Surrogate Recin kautta.
Succumb into Madness
– Matkalla hulluuden syövereihin. Luottosanoittajamme Brain Tedin lyriikoiden sovittelun ja Toni Hietomaan häiriintyneen kansipiirroksen myötä nimen katsottiin sopivan myös levyn titteliksi. Musiikillisesti monenlaista menoa ja siksikin sopiva lähtö. Kun kerran albumia tehdään niin pitää olla intro ja Gravy Ted (kitara, laulu) loihti kerralla hyvän. Lyriikoissa palataan vuoden 2018 Mouthful-levyn päätösbiisi Decoration of Doomin huuruisiin maisemiin.
Spawn of Flesh
– Kakkospaikalle pyöriteltiin muutamia vaihtoehtoja, mutta lopulta tämä Gravyn kuningasralli oli selkeä valinta. Dynamiikkaa löytyy ja jännittäviä lyömä- ja kielisoitinasioita tapahtuu. Kertoo itsestä riippumattomista yllättävistä ja epäreiluista elämän käänteistä.
Cemetery Waters
– Studioon menon kynnyksellä valmistunut pikapala tähän väliin. Ytimessä luupäistä tykitystä ja vähän keskitempohevausta. Asiaankuuluvan kitarasoolon tarjoaa edellisjulkaisultakin tuttu vierailija Tuomas Laurila (mm. Blåådpalt, Random Mullet).
Dead Hours
– Gravyn jo aikaa sitten demottama polveileva eepos, joka oli jäädä paitsioon erilaisuutensa vuoksi. Tästä onneksi löytyi paikka ja mm. Revulsionin basistina toimivan Tuomas Alatalon vierailuörinät kruunaa paketin. Korona-aikojen eristäytymisen tunnelmia.
The Meal
– Tähän ehdittiin pisimpään ottaa tuntumaa studioon mennessä. Lyhyt, mutta monta iskua ja nuottia sisältävä menobiisi. Sanoituksissa käsitellään luonnon brutaaliutta ja on käytännössä jatkumoa varhaistuotannon Vegagore-hitille.
Limbless
– Yksinkertaisista aineksista kasattu, mutta silti tai ehkä juuri siksi toimiva hevipläjäys. Otimme ilolla vastaan vanhan ystävämme Teddy Bearin kontribuution kitarasoolon muodossa, jälleen kerran. Sanoitus perustuu tosielämän vakuutuspetokseen, sisältäen mm. oman käden irtisahaamista.
Start of Me, End of You
– Nettiin täräytetty ensimaistiainen oli levylle viimeisten joukossa tehtyjä biisejä. Studiossa syntyi vielä lennosta uusia ideoita ja fiilis pysyi tuoreena loppuun asti. Kuumottavaa ja kuplivaa tunnelmaa myös sanoituksellisesti.
Corpse Tower
– Lehtijutusta inspiraationsa saanut kappale vainajien säilytyksen ongelmallisuudesta sekoitettuna kauhukuvastoon. Soundtrackina sepulturamaista swingiä yhdistettynä crossover-sahaukseen sekä kunnon tykittelyyn ja örinään.
Liquid Brown
– Palataan vuoteen 1184 ja tapaturmaan, jossa Rooman imperiumin ylhäistöä hukkui luostarin lattian sortuessa kellarikerroksen käymälään kesken meetingin. Biisinäkin vähän erilaista outroa myöten kuin mihin on totuttu, mutta näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa.