Avenged Sevenfold -laulajasta ”on ihan okei” vihata bändin uutta levyä

"Tähän maailmanaikaan on itse asiassa parasta, jos levy saa murskakritiikin, koska se saa ihmiset puhumaan levystä", toteaa M. Shadows.

28.06.2023

Avenged Sevenfold katkaisi seitsemän vuotta kestäneen julkaisutaukonsa 2. kesäkuuta julkaisemalla kahdeksannen pitkäsoittonsa Life Is but a Dreamin. Yhtyeen aiempaan tuotantoon verrattuna varsin kokeileva levy on saanut faneilta ja kriitikoilta harvinaisen ristiriitaisen vastaanoton. Laulaja M. Shadowsin mukaan se on vain hyvä asia.

”Olemme nähneet uuden levyn tiimoilta joko täysien kymppien arvioita tai murskaavia nolla-arvioita. Parasta on se, että ne, jotka vihaavat levyä, todellakin vihaavat sitä. Tähän maailmanaikaan on itse asiassa parasta, jos levy saa murskakritiikin, koska se saa ihmiset puhumaan levystä. Elämme siinä mielessä hyvin kummallisessa yhteiskunnassa tällä hetkellä”, laulaja toteaa Let There Be Talkin haastattelussa.

”Artistina emme voi tehdä muuta kuin peilata sitä, missä itse olemme siinä hetkessä. Mikään ei ole pahempaa kuin se, että ihmiset yrittävät pistää sinut johonkin laatikkoon ja haluavat sinun tekevän sitä samaa musaa, jota kirjoitit joskus parikymppisenä. Ne biisit kuvasivat meitä silloin; olimme aggressiivisia kakaroita. Joka levyllä on tapahtunut muutoksia, mutta tämä levy erityisesti on musiikillisesti hyvin erilainen – emme enää pidä väkisin toista jalkaa metallissa.”

”Se edustaa meitä nyt ja on levynä hyvin erilainen filosofioineen kaikkineen. Se ei tule miellyttämään niitä tyyppejä, jotka haluavat vain sitä samaa vanhaa tai jotka ovat nyt siinä pisteessä missä me olimme [vanhoja levyjä tehdessämme]. Mutta ehkä he pääsevät vielä joskus tähän pisteeseen.”

”Siihen, pitääkö joku jostain levystä vai ei, liittyy niin paljon psykologisia asioita eikä meidän tehtävämme ole selvittää sitä. Meidän tehtävämme on tehdä jotain, jonka takana itse seisomme ja jota itse arvostamme ja katsoa, mihin se vie. Tämä on vaikea aihe, koska siihen ei ole olemassa oikeaa tai väärää vastausta. Mutta on ihan okei vihata tätä levyä.”

Lisää luettavaa