Captain Spaulding -hahmostaan tuttu Sid Haig on kuollut – Rob Zombie julkaisi muistokirjoituksen luottonäyttelijälleen

Haig oli kuollessaan 80-vuotias.

23.09.2019

Näyttelijä Sid Haig menehtyi lauantaina 21. syyskuuta. Hän oli kuollessaan 80-vuotias. Suru-uutisen on vahvistanut Haigin vaimo miehensä Instagram-tilin välityksellä.

Jo 60-luvulla uransa aloittanut Haig muistetaan pikkurooleistaan tv-sarjoissa ja elokuvissa, varsinkin kauhuleffoissa. Hänen ikonisin hahmonsa on muusikko Rob Zombien ohjaaman kauhuleffasarjan (House of 1000 Corpses, The Devil’s Rejects ja hiljattain Jenkeissä ensi-iltaan tullut 3 from Hell) tappajapelle Captain Spaulding. Zombie julkaisikin Facebookissa koskettavan muistokirjoituksen luottonäyttelijälleen, joka nähtiin myös kauhurokkarin ohjaamissa elokuvissa Halloween (2007) ja Lords of Salem (2012). Vilahtaapa Haig myös Rob Zombien Feel So Numb -musiikkivideollakin.

”Viime yönä sain (näyttelijä) Bill Moseleylta puhelun, jota olin pelolla odottanut. Hän kertoi ystävämme Sid Haigin kuolleen. Se oli shokki, muttei valitettavasti kovin odottamaton uutinen. Tiesin jo kauan, miten heikossa kunnossa Sid oli ja mitä vastaan hän taisteli. Viime vuosina näin kuvia hänestä osallistumassa fanitapaamisiin ja ajattelin, että ehkä hän oli selvinnyt. Mutta kun hän viime viikolla palasi sairaalaan, pelkäsin pahinta”, Zombie kirjoittaa.

”Sid ja minä puhuimme pitkään sinä päivänä, kun hän kertoi minulle tilastaan ja sanoi, että 3 from Hell jää todennäköisesti hänen viimeiseksi esiintymisekseen valkokankaalla. Surullista kyllä näin kävi. Tiesin, miten paljon Sidille merkitsi, että palaa Captain Spauldingiksi vielä kerran. Sidin osuus leffassa jäi lyhyeksi ja hän oli kuvatessa huonossa kunnossa, mutta antoi kaikkensa ja teki kohtauksistaan unohtumattomat.”

”Muistan edelleen, miten tapasimme ensi kerran Universalin puvustamossa. Sid tuli pukuhuoneesta yllään pari numeroa liian pieni klovniasu. Tervehtimme ja räjähdimme nauruun, koska hän näytti niin koomiselta. Löysimme hänelle myöhemmin vähän paremmin istuvan puvun.”

”Kun teimme House of 1000 Corpses -elokuvaa, emme yhtään tienneet, että hän oli luomassa hahmoa, joka jää elämään ja saa vuosi vuodelta enemmän suosiota. Sid kertoi monesti olevansa minulle kiitollinen ja miten hahmo muutti hänen elämänsä – hän oli jo kokonaan lopettamassa näyttelemistä, mutta löysikin yhtäkkiä aivan uuden yleisön kuusikymppisenä. Tiedän, että hän oli yllättynyt ja innoissaan siitä.”

Lisää luettavaa