Corey Taylor nimeää kollegat, jotka inspiroivat laittamaan korkin kiinni – ”Jos hän on tarpeeksi vahva siihen, niin olen minäkin”

Taylor sai vertaistukea raitistumiseen Metallica- ja Alice in Chains -leireistä.

15.09.2023

Nuorempana päihdeongelmien kanssa paininut Slipknot-laulaja Corey Taylor on ollut nyt jo yli vuosikymmenen raittiina. Tuoreessa Consequencen haastattelussa Taylor sanoo Metallican James Hetfieldin toimineen suurena esimerkkinä siinä, että laulaja sai laitettua korkin lopullisesti kiinni. Vertaistukea tuli myös Alice in Chainsin Jerry Cantrellilta.

”James Hetfield oli yksi niistä, jotka auttoivat minua tällä polulla. Kun hän lähti omalle matkalleen kohti raitistumista ja terveempää elämää, katsoin häntä ja ajattelin: hitto, jos hän on tarpeeksi vahva siihen, niin olen minäkin”, Taylor toteaa.

”Samalla ymmärsin, miten moni muu kulki sitä samaa polkua. Myös Jerry Cantrell oli raitistunut niihin aikoihin ja myös hän haki niitä askelmerkkejä.”

Taylor lisää, ettei tie raitistumiseen ole kuitenkaan helppo eikä se ratkaise kaikkia ongelmia.

”Se vaatii aikaa ja paneutumista. Se vaatii töitä. Mutta täytyy antaa [Hetfieldille] kaikki kunnia siitä, millainen inspiraatio hän oli minulle. Hänen ansiostaan ymmärsin, etten ole tämän asian kanssa yksin. Ja se auttoi minua selvittämään pääni ja keskittymään. Sitä kautta aloin myös jälleen kirjoittaa musiikkia. Siis todella kirjoittaa.”

Lisää luettavaa