Cradle of Filthin Dani Filth avautuu kiertueiden haasteista: ”Kaikki on nykyään synkkää ja raskasta”

Viime aikoina reilusti nousseet kustannukset ovat heittäneet isoja kapuloita isojenkin bändien pitkien kiertueiden rattaisiin.

19.04.2023

Kaksi vuotta kestänyt pandemia sotki totaalisesti pitkiin kiertueisiin ja niiden järjestämiseen liittyvät kuviot. Ja kun korona alkoi viimein osoittaa laantumisen merkkejä, aloitti Venäjä hyökkäyssodan Ukrainassa, mikä on osaltaan vaikeuttanut asioita logistisesti ja taloudellisesti.

Cradle of Filth -yhtyeen Dani Filth avautui tänä päivänä kiertämiseen liittyvistä haasteista tuoreessa Soundspheren haastattelussa ja totesi, ettei reilusti nousseet kustannukset aiheuta ongelmia ainoastaan pienille tai keskisuurille bändeille.

”Olen puhunut useiden amerikkalaisten bändien – isojenkin – kanssa, jotka ovat todenneet, etteivät voi tulla Eurooppaan vähään aikaan. Ja monet englantilaiset ja eurooppalaiset bändit eivät voi kiertää Amerikassa hetkeen. Viime aikoina on ollut myös puhetta siitä, miten keikkapaikat ottaneet isompaa siivua bändien oheistuotemyynnistä. Se on merkittävä osa bändien elantoa, koska fyysiset levyt eivät enää myy vaan kaikki on digitaalista. Ja Amerikassa suunnitellaan nyt korotuksia työlupien hintaan. Heiltä maksaa noin 30 puntaa tulla tänne, mutta meiltä maksaa tuhansia mennä sinne”, Filth toteaa.

”Kaikki on nykyään synkkää ja raskasta. Mutta kaikki asiat tapahtuvat aina sykleissä ja olemme jo nähneet merkkejä uudesta noususta ja vahvistuksesta metalliyhteisössä.”

Lisää luettavaa