Crazy Townin nokkamies Shifty Shellshock löytyi kotoaan kuolleena

Laulajan kuolinsyytä ei ole vahvistettu.

25.06.2024

Vuosituhannen taitteen nu metal -huumassa Butterfly-jättihitillä maineeseen nousseen rap rock -yhtye Crazy Townin nokkamies Seth Binzer alias Shifty Shellshock löydettiin alkuviikosta kotoaan kuolleena. Asia käy ilmi Los Angelesin kuolinsyyntutkijan raportista, josta ovat uutisoineet muun muassa Newsweek ja Kerrang. 49-vuotiaana menehtyneen Binzerin kuolinsyytä ei ole vahvistettu.

Vuonna 1995 perustettu Crazy Town teki läpimurron 1,6 miljoonaa kopiota myyneellä vuoden 1999 The Gift of Game -debyytillään, joka sisälsi muun muassa fyysisenä singlenä vasta 2001 julkaistun, Red Hot Chili Peppersin Pretty Little Ditty -sampleen nojanneen Butterfly-hitin sekä sen vanavedessä julkaistun Revolving Door -singlen. Yhtyeen toinen pitkäsoitto Darkhorse (2002) ei vastannut debyytin menestykseen ja yhtye laitettiin telakalle 2003. Bändi aktivoitui uudelleen 2007 ja julkaisi kolmannen pitkäsoittonsa The Brimstone Sluggers vuonna 2015. Yhtye toimi aktiivisena tähän päivään saakka ja Binzer oli ainoa jäljellä ollut alkuperäisjäsen.

Binzerillä oli pitkä historia päihdeongelmien kanssa. Hän sai kymmenen vuotta sitten tuomion kokaiinin hallussapidosta sekä perheväkivallasta ja osallistui sekä Celebrity Rehab– että Sober House -tv-ohjelmiin, jossa julkkikset yrittävät päästä kuiville. Keväällä 2023 Crazy Town nousi otsikoihin Binzerin käyttäydyttyä Nu-Metal Madness 2 -kiertueella niin huonosti, että yhtye potkittiin pois kesken kiertueen. Binzer muun muassa otti yhteen keikkapaikkojen henkilökunnan kanssa ja ajautui myös nyrkkitappeluun bändin toisen laulajan Bobby Reevesin kanssa jätettyään keikan Kalifornian Myrtle Beachissä kokonaan väliin. Hieman myöhemmin Myrtle Beach -selkkauksen jälkeen Binzer kärysi ratista.

Lisää luettavaa