Dave Mustaine puhuu viha-rakkaussuhteestaan James Hetfieldiin – ”Oli todella typerää lyödä häntä”

Megadeth-johtaja sanoo arvostavansa ja kunnioittavansa Metallica-nokkamiestä suuresti.

22.09.2022

Megadethin nokkamies Dave Mustaine otti hiljattain osaa Revolver-lehden videosarjaan, jossa muusikot vastailevat fanien esittämiin kysymyksiin. 10-minuuttisen videon aikana Mustaine puhui muun muassa suosikkilevyistään metallin ulkopuolelta, 30 vuotta täyttäneestä Countdown to Extinction -albumista – sekä tietenkin Metallicasta, josta Mustaine sai potkut ennen Kill ’em All -debyytin äänityksiä.

”Näin sen videon, jossa James (Hetfield, Metallican laulaja-kitaristi) on lavalla ja kertoo, miten hän tuntee olonsa epävarmaksi. Tulin siitä surulliseksi, koska meillä on todella outo viha-rakkaussuhde. Pidin todella paljon noista jätkistä ja se on se syy, mikä ajoi minua eteenpäin [urallani]. Jos en olisi välittänyt heistä, olisin vain kohauttanut olkia”, Mustaine toteaa.

”[James] on aina ollut tyyppi, jonka kanssa tykkäsin soittaa. Kunpa asiat eivät olisi päättyneet kuten päättyneet, mutta ’que será, será’. Oli typerää viedä koira [Metallican] treeneihin ja oli todella typerää lyödä häntä. Kunnioitan suuresti häntä ja hänen soittoaan ja toivon hänen tietävän, että on olemassa paljon minunkaltaisiani ihmisiä, jotka pitävät hänestä omana itsenään eivätkä välitä hittojakaan siitä, että hän on Metallicassa.”

Mustaine kertoi jo aiemmin Classic Rock -lehdelle antamassaan haastattelussa lähestyneensä Hetfieldiä nähtyään mainitsemansa videon, jossa Metallica-nokkamies kertoo bändin keikalla yleisölle tunteneensa olonsa erittäin epävarmaksi ennen esiintymistä.

”Lähetin Jamesille viestin pari päivää sen jälkeen, kun hän puhui olevansa epävarma soitostaan. Kerroin hänelle: ’James, rakastan sinua ja pidän kovasti soitostasi’. Hän ei vastannut. Ei tietenkään, miksi olisi? Pointtini oli se, että halusin hänen tietävän, että minäkin ajattelen joskus niin”, Mustaine kertoi Classic Rockille.

”James on yksi parhaita metallikitaristeja maailmassa. Jos hän ajattelee, ettei ole tarpeeksi hyvä, se on pötyä, koska hänen lahjakkuutensa on mykistävää. Joten ajattelin, että minun pitää sanoa hänelle jotain.”

Lisää luettavaa