Death metal -yhtye Disincarnaten rumpali Tommy Viator on kuollut

Viator menehtyi 55-vuotiaana.

09.05.2024

Amerikkalaisen death metal -yhtye Disincarnaten rumpali Tomas ”Tommy” Viator on kuollut. Suru-uutisen on vahvistanut bändin perustaja ja kitaristi James Murphy. Viator oli kuollessaan 55-vuotias.

1980- ja 1990-lukujen taitteessa muun muassa Deathissä ja Obituaryssä soittanut Murphy perusti Disincarnaten vuonna 1992. Aiemmin Astarothissa soittanut Viator oli mukana bändin ainoaksi jääneellä pitkäsoitolla, vuoden 1993 Dreams of the Carrion Kindilla. Disincarnate lopetti kuitenkin pian levyn julkaisun jälkeen toimintansa Murphyn liityttyä Testamentin riveihin. Vuonna 2013 Murphy kertoi työstävänsä uutta Disincarnate-albumia debyyttilevyn kokoonpanon kanssa, mutta viime vuonna Gorgutsin kanssa tehtyä split-julkaisua (jolla Viator ei ollut mukana) lukuun ottamatta bändistä ei ole juuri kuulunut mitään.

”Tommy oli iso tekijä bändin soundissa ja hänellä oli aivan omanlaisensa soittotyyli. Hänen ansiostaan Dreams of the Carrion Kindista tuli helvetin raskas ilman ainuttakaan blast beatiä, jona kyseinen tekniikka tänä päivänä tunnetaan”, Murphy kirjoitti saatteeksi Facebookissa jakamaansa vanhaan promokuvaan, jossa rumpali seisoo äärimmäisenä vasemmalla.

”Puhuimme viimeksi huhtikuun alussa ja hän tuntui olevan hyvillä mielin. Hän oli musiikillisesti aktiivinen ja suunnitteli asioita paikallisten soittajien kanssa kotonaan Louisianassa. Olen iloinen, että kävimme tuon keskustelun ja olen iloinen, että kerroin kuinka paljon häntä arvostin. Olisin sanonut paljon enemmänkin, jos olisin tiennyt. Mutta emme me koskaan voi tietää.”

Disincarnaten jälkeen Viator vaikutti muun muassa sludge metal -bändi Shrümissa, sludge/doom metal -yhtye Acid Bathissa kosketinsoittajana, black metal -yhtye Sufferissa sekä power metal -yhtye Intrepid Bastardsissa.

Lisää luettavaa