Dimebag Darrellin ja Vinnie Paulin isä Jerry Abbott on kuollut

Pantera-muusikoiden isä toimi alkuvuosina yhtyeen managerina sekä tuottajana.

04.04.2024

Edesmenneiden Pantera-kitaristi Dimebag Darrellin ja rumpali Vinnie Paulin isä Jerry Abbott on kuollut. Suru-uutisen on vahvistanut tämän läheinen ystävä sosiaalisessa mediassa. Lähteiden mukaan Jerry Abbott oli kuollessaan 80-vuotias.

Panteran perustaneiden veljesten isä oli itsekin muusikko, joka oppi soittamaan pianoa kahdeksanvuotiaana ja tarttui kitaraan 15-vuotiaana. Hän työskenteli myös ääniteknikkona studiossa. Kun Pantera perustettiin, Jerry Abbott toimi yhtyeen managerina ja tuotti bändin ensimmäiset neljä pitkäsoittoa debyytti Metal Magicistä (1983) Power Metaliin (1988) saakka, jotka myös julkaistiin Jerryn perustaman Metal Magic Recordsin kautta. Bändin levyt aina vuoden 1991 Vulgar Display of Poweriin saakka äänitettiin Jerry Abbottin omistamassa Pantego Sounds -studiossa. Myöhemmin Abbott perusti Nashvilleen uuden Abtrax Recording -studion, jossa äänitettiin muun muassa Panteran Far Beyond Driven (1994).

Nashvilleen muutettuaan Jerry Abbottista tuli kantrilaulaja-lauluntekijä, joka teki kappaleita myös muille artisteille, kuten Emmylou Harrisille.

Dimebag Darrell ammuttiin lavalle Panteran hajoamisen jälkeen perustetun Damageplan-yhtyeen keikalla 8.12.2004. Hän oli kuollessaan 38-vuotias. Vinnie Paul menehtyi 22.6.2018 sydänlihasrappeuman aiheuttamaan sydänkohtaukseen. Hän oli kuollessaan 54-vuotias.

Lisää luettavaa