Ennakkokuuntelu: Meteor Vortexin Ignition Sector on trippaava kokonaisuus huippuineen ja pohjineen

Virallinen julkaisupäivä 5.5.

02.05.2023

Kouvolalainen instrumentaalisen psykerockin voimatrio Meteor Vortex julkaisee tulevana perjantaina (5.5.) toisen pitkäsoittonsa Ignition Sector. Inferno tarjoaa levyn ennakkokuunneltavaksi kokonaisuudessaan jo nyt sen julkaisupäivään saakka. Levyn pariin pääset tuosta alempaa löytyvän Soundcloud-soittimen kautta.

”Levy nauhoitettiin alunperin jo vuoden 2020 loppukesästä Tom Brooken toimesta Tonehaven Recording Studiolla. Nauhoitusten jälkeen levy jäi tosin muhimaan pöytälaatikkoon odottamaan loppuunsaattamista ehkä hivenen liian pitkäksi aikaa erinäisistä syistä, joista vallitseva maailmantilannekkaan ei ollut vähiten syyllinen. Jälkiviisasteluna voinee tietysti sanoa, että ehkä levy tulee ulos kuitenkin nyt otollisempaan aikaan, kuin mitä se olisi ollut esimerkiksi puolitoista vuotta sitten”, kertoo yhtyeen basisti J.Silander.

”Mitä itse materiaaliin tulee, on levy tunnelmaltaan ehkä hieman potkivampi, pirteämpi ja rokkaavampi verrattuna debyytin jonkintasoiseen hämyisyyteen, vaikka ei sekään osasto täysin loista poissaolollaan. Levyllä on yhteensä neljä kappaletta, mutta tämäkin teos on meille tyypilliseen tapaan tarkoitettu kuunneltavaksi yhtenä kokonaisuutena. Luvassa on siis eteenpäin soljuva trippaava kokonaisuus, jonka varrella käydään läpi erilaisia huippuja ja pohjia. Vaikka kaikki bändit sanovatkin aina näin, onnistuttiin tämän kanssa kaiken kaikkiaan paremmin kuin debyytin kohdalla, vaikka rakennuspalikoissa ei ole tehty merkittäviä muutoksia.”

Meteor Vortex soittaa levyjulkkarikeikkansa 5.5. Helsingin Lepakkomiehessä. Tapahtumassa esiintyvät lisäksi tamperelainen Seremonia sekä Uudellamaalla tukikohtaansa pitävä 3rd Trip.

Lisää luettavaa