Greta Thunbergin puheen death metal -versiosta julkaistiin virallinen single – tuotto hyväntekeväisyyteen

"Greta pukee asian sanoiksi paremmin kuin me täällä levy-yhtiössä tai yksikään toinen aikuinen tähän asti on kyennyt."

02.10.2019

Ilmastoaktivisti Greta Thunbergin puheesta väännetty death metal -versio on alkanut elää ihan omaa elämäänsä. Newyorkilaisrumpali John Meredith julkaisi tekeleensä Youtubessa vain viikko sitte ja nyt se on julkaistu jo virallisena singlenä. Julkaisijana toimii ruotsalainen Despotz Records, joka kertoo lahjoittavansa singlen tuoton hyväntekeväisyyteen.

”Vaikutuin hänen intohimostaan ja vihastaan. Hän käytti sanavalintoja, jotka muistuttivat siitä pimeydestä, jota on myös rakastamassani metallimusiikissa: Entombedissa, Gojirassa, At the Gatesissa, Sepulturassa”, thrash metal -yhtye Suakassa rumpaloiva Meredith kertoi Rolling Stone -lehdelle. Hän myös tähdensi, ettei videon ole tarkoitus tehdä Thunbergista pilkkaa ja sillä onkin myös Thunbergin hyväksyntä.

”Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että yksilöiden täytyy tehdä osansa suojellakseen ympäristöä”, Meredith toteaa.

Meredithin panos eli How Dare You -single löytyy jo suoratoistopalveluista ja sen voi myös ostaa Bandcamp-sivulta. Samalla levy-yhtiö lanseeraa #greenmetal-kampanjan, jonka tavoitteena on saada nostettua single Billboardin singlelistan top kymmeneen. Kappaleen tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Greenpeacelle.

”Greta pukee asian sanoiksi paremmin kuin me täällä levy-yhtiössä tai yksikään toinen aikuinen tähän asti on kyennyt. Parasta mitä voimme tehdä, on levittää hänen sanomaansa. Seisomme hänen rinnallaan ja olemme kiitollisia tästä mahdollisuudesta osallistua tällä tavoin”, levy-yhtiön tiedotteessa kommentoidaan.

”Greta edustaa rockmusiikkia sen täydessä merkityksessä. Hän ei tee kompromisseja, on vahva kuin mikä eikä välitä paskaakaan, mitä muut hänestä ajattelevat. Hän ei pelkää kertoa pelottavista asioista kaunistelematta ja se on varsin metallia.”

Lisää luettavaa