High on Firen Matt Pike käyttää korona-ajan hyödyksi – bänditoveri Jeff Matz paljasti somessa uuden projektin

Pike työstää soololevyä, mikäli basistin puheisiin on uskominen.

29.03.2021

Kun korona tyhjensi keikkakalenterin, ei High on Fire– ja Sleep-yhtyeistä tuttu Matt Pike jäänyt pyörittelemään toimettomana peukaloitaan vaan miehellä näyttäisi olevan tällä hetkellä useampikin rauta tulessa studiohommissa. Sen lisäksi, että High on Fire on työstänyt jatkoa vuoden 2019 Electric Messiah -pitkäsoitolleen, tämä on paiskinut hommia Mastodon-kitaristi Brent Hindsin kanssa yhteisen projektin parissa.

Nyt näyttäisi siltä, että Pikeltä on tulossa myös sooloalbumi. High on Fire -basisti Jeff Matz paljasti asian tuoreessa Instagram-julkaisussaan, jossa tämä istuu studiossa turkkilainen saz-luuttu sylissään. Pike jakoi kuvan myöhemmin myös omalla Instagram-sivullaan.

”Oli hienoa äänitellä hieman sähkösaz-raitoja (tuottaja) Billy Andersonin kanssa veljeni Matt Piken tulevalle soololevylle”, Matz kirjoitti kuvan saatteeksi.

On toki mahdollista, että Matz äänitti osuuksia juuri edellä mainittua Piken ja Hindsin duoprojektia varten, koska Piken mukaan kyseiselle levylle on tarkoitus ottaa mukaan liuta vierailevia muusikoita. Mutta jos kyseessä todella on Piken oma soololevy, aina vain parempi! Jäämme seuraamaan tilannetta.

High on Firen tuleva pitkäsoitto on vuorostaan ensimmäinen, jonka yhtye on tehnyt ilman vuonna 2019 eronnutta rumpali Des Kenseliä. Keikoilla hänen tilallaan on soittanut Chris Maggio (Wear Your Wounds, Coliseum, ex-Trap Them), mutta kumpikaan osapuoli ei ole vielä vahvistanut, onko Maggion pesti vakinaistettu ja/tai kuullaanko häntä tulevalla levyllä.

Lisää luettavaa