Ikinä syleilee metallia ja sen puhdistavaa ydintä – ensinäytössä primitiivinen Rituaali-musiikkivideo

Kappale avaa yhtyeen tuoreen nimikkoalbumin.

02.11.2023

Ikinä julkaisi perjantaina 27.10. omaa nimeään kantavan kolmannen pitkäsoittonsa, jolla naisvetoisesta metallista tunnettu yhtye luo nahkansa ja nousee uudelle tasolle. Infernossa saa nyt ensiesityksensä albumin avaavan Rituaali-kappaleen kylkeen tehty musiikkivideo, johon tiivistyy hyvin yhtyeen uusi metallisempi ilme. Kristian Setälän ohjaaman ja kuvaaman raivokkaan videon voit katsoa tuosta alempaa.

Rituaali kuvastaa yhtyeen liekkiä ja meidän musiikin voimaa, joten haluttiin tehdä siitä näyttävä ja primitiivinen musiikkivideo. Biisin keskeinen kysymys on ’Valitsetko elämän?'” yhtye kommentoi.

”Albumi on ehdottomasti lempilapsemme tähänastisesta tuotannosta. Ollaan syleilty metallia ja sukellettu itseemme. Laulujen puolella on menty aikaisempia levyjä selkeästi rajumpaan ilmaisuun ja levyllä on merkittävästi enemmän huutolaulua ja örinää. Teksteissä on enemmän metallikuvastoa, mutta mukana on myös Ikinälle tyypillistä pop-lyriikkaa. Esillä ovat aggression purkaminen ja voimaantuminen sekä metallimusiikin kauneus ja sen puhdistava ydin.”

Ikinä-albumin levyjulkkareita juhlitaan Helsingin On the Rocksissa 10. marraskuuta. Yhtyeen voi loppuvuodesta nähdä myös Kouvolan House of Rockissa 8. joulukuuta sekä Tampereen YO-talolla 9. joulukuuta.

Lisää luettavaa