”En kehdannut edes mutista kirosanoja Black Sabbathin keikalla etten häiritsisi ympärilläni olevia” – brittimuusikko on pettynyt nykykeikkojen maltilliseen äänenpaineeseen

My Bloody Valentine vuonna 1992

Brittimuusikko, rumpali Colm Ó Cíosóig on äärimmäisen pettynyt nykyajan keikoilla tarkkaan valvottaviin desibelirajoituksiin ja maltilliseen äänenpaineeseen.

Äänekkäistä keikoistaan tunnetussa shoegaze/vaihtoehtorock-yhtye My Bloody Valentinessa soittavan Ó Cíosóigin Irish Times -lehteen kirjoittamassa kirjeessä rumpali harmittelee ”mykistetyn kulttuurin hyväksyntää”, sillä musiikista ei pysty nauttimaan vaaditulla tavalla liian tiukkojen desibelirajoitusten vuoksi.

– Kävin hiljattain kahdella kalliilla, korkean profiilin keikalla. Odotin mukaansatempaisevaa kokemusta, mutta sainkin ärsyttävän halvat ja ohuelta soundaavat vesitetyt versiot siitä, mitä keikat olisivat parhaimmillaan voineet olla, rumpali harmittelee.

Ó Cíosóig käyttää esimerkkinä Dublinissa sijaitsevaa 3Arenaa, jossa tämä on käynyt katsomassa muun muassa Neil Youngia ja pari viikkoa sitten Black Sabbathia, jonka keikalta alla oleva fanin kuvaama video on taltioitu. Rumpali ei ollut kokemukseensa järin tyytyväinen.

– Keikalla ollessa rumpujen ja basson tulisi ravistella luita ja musiikin tulisi täyttää pääsi ja saada sinut hurmioituneeseen tilaan. Sitä tilaa odotin ja janosin. Ikäväkseni sain kuitenkin huomata, ettei äänenvoimakkuutta nostettaisi ylös ja mahdollisuudet ekstaasin saavuttamiseen olivat olemattomat. En kehdannut edes mutista kirosanoja Black Sabbathin keikalla etten häiritsisi ympärilläni olevia!

– Äänentoistojärjestelmien desibelien rajoittaminen on surullinen tosiasia ja tästä kulttuurisesta kastraatiosta joutuu lisäksi pulittamaan omaisuuksia, Ó Cíosóig tylyttää.