”Kunnianhimoinen metallimyrsky” – Kuuntele Septicfleshin tuleva levy ja lue arvio!

Season of Mist julkaisee Septicfleshin Titan-albumin 27. kesäkuuta. Infernolla on ilo tarjota äärimetallialbumi kuunneltavaksi ennakkoon sen koko mitassa.

Titan arvioitiin Eetu Järvisalon toimesta uusimmassa Infernossa neljän kirveen arvoiseksi. Laita pitkäsoitto vyörymään ja lue levyarvio soittimen alta.

Septicflesh
Titan
Season of Mist
4_kirvesta

Suurellisesta ja mahtipontisen sinfonisesta death metalistaan tunnettu kreikkalaisyhtye on saavuttanut jo kunnioitettavan yli 20-vuotisen iän. Bändin tuorein tekele jatkaa paljolti kahden edeltäjänsä siivittämällä tiellä, eikä väsymyksen merkkejä ole ilmassa.

Jos mainituilla viimeisimmillä albumeilla saatiin aikaiseksi varsin suurta, mytologista ja H.P. Lovecraftin värittämää pauhua ja pasuunaa, tämäkään teos ei jää pekkaa pahemmaksi. Prahan filharmonisen orkesterin tukema metallimyrsky messuaa suurena, massiivisena, kunnianhimoisena ja, mikä tärkeintä, aika järkähtämättömän hallitsevana.

Tukeva mättäminen, melodiset harmonioinnit ja siirtolohkareen lailla alas painava raskaus jättävät korkeatasoisen vaikutuksen, mutta hieman napinan aihettakin löytyy. Pari orkestraalista kummallisuutta ja jokusia oikeasti melko tyhjänpäiväisiä ideoita särähti korvaan, eritoten levyn loppupäässä. Tämä on sääli, sillä jos alun terävyys ja monipuolisuus olisi jatkunut finaaliin saakka, tulos olisi ollut luonnollisesti vieläkin jyräävämpi.

Oli miten hyvänsä, ei voi mitenkään sanoa, että bändi pakenisi sävellysköyhyyttään orkestraatioiden taakse, niin varmoin ja lujin ottein tässä tasapainoillaan. Levyn anti on vahvaa, väkevää ja uhkaavaa, muttei täysin titaanista kuitenkaan.

– Eetu Järvisalo