Linkin Parkin ex-jäsen haastoi bändin oikeuteen – vaatii korvauksia vanhoista äänityksistä

Kyle Christnerin äänittämiä demoja julkaistiin Hybrid Theoryn juhlaversion bonuksina.

10.11.2023

Basisti Kyle Christner on haastanut Linkin Park -yhtyeen jäsenet oikeuteen ja vaatii näiltä korvauksia vanhoista äänityksistä, jotka julkaistiin bändin debyyttilevy Hybrid Theoryn hulppean 20-vuotisjuhlaversion bonuksina kolme vuotta sitten. Asiasta uutisoi Rolling Stone.

Christner oli bändissä mukana vuosina 1998-1999 ja soitti muun muassa 1999 julkaistulla Hybrid Theory -ep:n alkuperäisellä versiolla. Ep:stä julkaistiin 2001 versio, jolla Christnerin bassoraidat oli korvattu. Christnerin mukaan Hybrid Theoryn 20-vuotisjuhlajulkaisuun sisällytetty ep on kuitenkin alkuperäinen, mutta hänen nimeään ei ole merkitty tekijätietoihin. Lisäksi hän soitti useilla juhlapainoksessa mukana olevilla demoäänityksillä, muttei ole saanut niihinkään merkintää tekijätietoihin. Hänen soittoaan on muun muassa kappaleissa Could Have Been sekä She Couldn’t, jota käytettiin myös juhlapainoksen promosinglenä.

Christnerin mukaan bändin manageriportaasta otettiin häneen yhteyttä viime keväänä ja sanottiin, että hän on oikeutettu kolmen demokappaleen sekä Hybrid Theory -ep:n rojalteihin. Yhteydenoton jälkeen Christner tutki tarkemmin Hybrid Theoryn juhlapainoksen sisältöä ja tuli siihen tulokseen, että hänen soittoaan on mukana ”yli 20 kappaleella”. Christnerin mukaan hän ilmoitti asiasta takaisin manageriyhtiölle, mutta yhteydenpito loppui siihen.

Christner vaatii oikeusistuinta selvittämään, millä kaikilla kappaleilla on hänen äänittämiään bassoraitoja ja että hänen nimensä merkitään näiden kappaleiden tekijätietoihin oikein. Lisäksi Christner vaatii kappaleiden osalta hänelle maksamattomia rojalteja.

Kanteen vastaajiksi on merkitty levy-yhtiö Warner Records, bändiä edustava Machine Shop Entertainment sekä bändin jäsenet Mike Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson ja Joseph Hahn. Yhtyeen tai levy-yhtiön edustajat eivät olleet vielä tätä kirjoittaessa vastanneet Rolling Stone -lehden kommenttipyyntöön.

Lisää luettavaa