Mastodon suuntaa studioon aivan näillä näppäimillä – biisimateriaalista ei ainakaan ole pulaa, sanoo rumpali

Bändillä on käsissään hyvinkin positiivinen ongelma, sanoo Brann Dailor.

Mastodon-rumpali Brann Dailor kertoi hiljattain bändin suuntaavan studioon työstämään seuraajaa vuoden 2017 Emperor of Sand -pitkäsoitolleen. Yhtyeen on tarkoitus aloittaa äänityksen vielä kuluvan kuun aikana. Tuoreessa  100.3 The X Rocksin haastattelussa Dailor toteaa, että bändi painii tällä hetkellä melko positiivisen ongelman parissa, mitä uuteen levyyn tulee.

”Meillä on aivan liikaa materiaalia kasassa, mikä on tavallaan hyvä asia, mutta niiden karsiminen on todella vaikeaa meille. Meillä, kuten kaikilla muillakin, on ollut niin paljon aikaa olla luovia ja hengailla studiolla kirjoittamassa uusia biisejä, että meillä on tällä hetkellä ainakin 30 demotettua biisiä, jotka pitäisi karsia kahteentoista”, Dailor toteaa.

”Tarvitsisimme jonkun luotettavan ulkopuolisen tahon sanomaan meille, että tässä, nämä ovat ne biisit. Mutta sitä tuskin tapahtuu, joten meidän täytyy nyt olla aikuisia ja tehtävä päätös itse.”

Rumpalin mukaan bändi on puntaroinut myös sitä vaihtoehtoa, että se puskisi ulos parikin levyä ja jakaisi biisit näille tunnelman ja tyylin mukaan.

”Meillä on nippu biisejä, jotka ovat tyyliltään aika samanlaisia – niissä on sellainen doomahtava fiilis, ne ovat Mastodonin doomimpaa puolta. Pidämme niistä, mutta meillä on myös muutamia revittelybiisejä, joita emme haluaisi jättää pois. Keskustelemmekin siitä, haluammeko tehdä nyt doomiin kallellaan olevan levyn ja kenties parin kuukauden päästä äänittää ne revittelybiisit ja julkaista ne erikseen. En osaa sanoa, mutta tällaisia asioita meidän täytyy vielä selvitellä.”