Polttopulloa naamaan – Kuuntele Graveyard Shiftersin debyytti ennakkoon!

Brainwashed by Moonshine kuunneltavissa ilmestymiseensä asti.

13.10.2014

Graveyard Shifters julkaisee esikois-ep:nsä 10-tuumaisena vinyylinä 17. lokakuuta. Keravalaislähtöinen crust’n’roll on homman nimi Brainwashed by Moonshine -levyllä.

Inferno tarjoaa ep:n ennakkokuunteluun sen ilmestymiseen asti. Yhtyettä ketuttaa nykypäivän puunattu ja viilattu musa, kertoo laulaja J. Matilainen. Herran kappalekohtaiset kommentit soittimen alla.

1. Chicken Cage of Terror

– Tästä biisistä kaikki alkoi edetä yliluonnollista vauhtia. Elikkäs kyseessä on orkan ensimmäinen biisi, joka kasattiin ekoissa treeneissä kaljahöyryn siivittämänä. ”Kauhistuksen kananhäkissä” on hyvä fiilis heti alusta pitäen ja onhan tää sellanen ryyppyvetoautotallirockbiisi.

2. A Good Day to Die Hard & Loud

– Välillä naurattaa itseäkin nää idioottimaiset biisien nimet, mitä on tullut lätkittyä hetken mielijohteesta. No, tää nimike on mun versio viimeisimmästä Die Hard -leffasta. Pientä vinoilua sinne sun tänne ja olihan se elokuva myös seetanan surkea. Biisi käynnistyy AC/DC-poljennolla ja setämiesbasso peesaa. Sitten räjähdetään naamalle ja koukutellaan kertsillä. Villeltä kova soolo tässä!

3. Graveyard Shifters (Necromance)

– Ville näytti Terveet Kädet -henkisen riffin heti perään, kun Henkka oli esitellyt emosteluintronsa, ja sehän fudi naamalle kuin pirinisti nakkikioskilla. Rumpalimme Aki kuvaili studiossa biisiä kutakuinkin näin: “Nimikkokappale voi alkuun vaikuttaa sellaiselta emohomostelulta, mutta sit yhtäkkiä alkaakin hirveä perseenreiän revittely”. Harmi kun ei saatu tota selitystä videolle. Jossain arvostelussa oli mainintaa vanhasta In Flames -tuulahduksesta. Me ei kyllä ymmärretä tuota kytköstä lainkaan.

4. Molotov Cocktail

– Jouni teki luutulla tän biisin liki kokonaan ja taitaa olla herran eka biisi mitä on ikinä tehnyt. Autotallirokkia ja tunteen paloa. Biisin nimessähän on taas ala-arvoista sanaleikkiä ja tässä heitetään polttopulloa vihollisten niskaan. Männävuosina on kaikenlaisia kusipäitä ja selkään puukottajia ympärillä pyörinyt ja nämä kaikki ”frendit” saa tässä oman siivunsa palavaa rakkautta.

5. Play the Victim

– Fiilistelevä akkariintro, jonka Ville sävelsi siltä istumalta, kun koppiin meni. Tätä biisi ei ollut edes tarkoitus naruttaa, mutta sitten Aki sanoi studiossa, että hän vetää rummut ja te vedätte loput! No, eipä siinä muuta sitten kuin duunissa lyrikaat läjään. Teksti tuli kuin itsestään ja suomeksi tällä kertaa. Pohjalla pyörii mun tekemää punkkiriffiä ja kertsi on koukuttavan simppeli. Aiheina toimivat edellinen esimies, joka oli sellainen uskovainen elävä k**pä, sekä ihmisten tarve nuolla persettä duunissa. Makeimpia lyriikan pätkiä, mitä oon ikinä tehnyt ja varmasti jatkossa tulee jotain kotimaista tekstiä ujutettua lisääkin tän bändin biiseihin. ”Ei jumalauta, ku edessä on kynnettävänä pirunpelto.”

Lisää luettavaa