Rob Zombie kertoo, miten #MeToo-liike on vaikuttanut hänen elokuviinsa – ”Settini ovat aina hyvin ammattimaisia”

Zombien mukaan asiat ovat muuttuneet eniten kameran takana kuin sen edessä.

24.09.2019

Muusikko Rob Zombie tunnetaan myös elokuvaohjaajana, joka on keskittynyt pääasiassa kauhugenreen. Monet hänen elokuvansa sisältävät myös enemmän tai vähemmän paljasta pintaa, joten tuoreessa Consequence of Soundin haastattelussa mieheltä kysyttiin, onko esimerkiksi seksuaalista häirintää vastustavalla, Hollywoodista alkunsa saaneella #MeToo-liikkeellä ollut vaikutusta hänen tekemisiinsä. Zombien mukaan vataus on kyllä ja ei.

”Ei itse elokuviin, mutta kulissien takana kyllä. Mielestäni oikean maailman säännöt eivät päde taiteeseen ja elokuviin, koska ne eivät ole totta. Se on fiktiota. Ja heti kun yrität sotkea fiktiota ja oikeaa maailmaa keskenään, mitä sillä saavuttaa? Niiden pitää olla olemassa erillään toisistaan”, Zombie pohtii.

”Mutta mitä tulee kulissien takaisiin asioihin, kun aloimme kuvata [Zombien viimeisintä elokuvaa 3 from Hell], [#MeToo] kävi silloin kovimmilla kierroksilla, joten pidimme ylimääräisiä tapaamisia ja keskustelimme tällaisista asioista. Mutta minun settini ovat aina hyvin ammattimaisia, koska niissä on paljon alastomuutta ja kaikkea sellaista. Jokainen, jonka kanssa työskentelen, on ammattilainen ja ne, jotka ovat tehneet tällaisia alastomuutta sisältäneitä kohtauksia, ovat kiitelleet jälkeenpäin sähköpostitse. ’Se oli ammattimaisin kuvaustilanne, jossa olen koskaan ollut ja tekisin sen koska vain uudestaan. Tunsin oloni mukavaksi koko ajan’.”

”Mielestäni sellainen on erittäin tärkeää, eikä ainoastaan #MeToo-näkökulmasta vaan näyttelijöiden vuoksi ylipäänsä. Heidän täytyy tuntea olonsa turvalliseksi koko ajan, koska silloin he tekevät työnsä hyvin. Jos heillä on sellainen olo, että kameramies tuijottaa, he eivät pysty antamaan parastaan. Minulla on ollut joskus sellaisia tyyppejä töissä ja olen joko antanut heille potkut tai vetänyt heidät sivuun ja sanonut, että yksikin sana vielä ja olet ulkona. Jos sellaista tapahtuu, siihen puututaan. Mutta itse elokuvan sisältö ei ole koskaan muuttunut.”

Lisää luettavaa