Rockfestin tapahtumapaikka siirtyy taas yllättävän käänteen vuoksi – pysyy kuitenkin edelleen Tampereella

Rokki raikaakin Ratinan festivaalialueella Särkänniemen tapahtumarannan sijaan.

08.12.2020

Rockfestin oli tänä vuonna tarkoitus muuttaa Hyvinkäältä Tampereelle Särkänniemen uuteen tapahtumarantaan, mutta korona sotki suunnitelmat. Rockfest peruttiin ja siirrettiin ensi kesään, tarkalleen ottaen 10.-12.6.2021 väliseen aikaan. Samalla vaihtuu jälleen myös Rockfestin tapahtumapaikka.

Tampereen kaupunki nimittäin kertoo tänään julkaistussa tiedotteessaan yllättäen ilmi tulleesta turvallisuusseikasta, jota ei tähän mennessä aluetta suunnitellessa ole osattu ottaa huomioon. Alueella sijaitsee Santalahden venttiiliasema, jonka ulospuhallusputki edellyttää riittävää suojaetäisyttä. Suojaetäisyys perustuu maakaasuasetuksen tulkintaan, jonka mukaan siirtoputkiston maanpäälliset osat on aidattava 25 metrin etäisyydeltä. Tällä on vaikutusta suurtapahtumien enimmäisyleisömääriin, koska aitaus kaventaisi alueen poistumisreittejä.

”Kaasuverkkoyhtiön tulkinta ei ole vielä virallinen ilmoitus, mutta se asettaa kuitenkin epävarmuustekijän esimerkiksi 20 000 – 25 000 hengen suurtapahtumien järjestämiselle tapahtumapuistossa kesällä 2021. Kaupunki odottaa saavansa lähipäivinä virallisen lausunnon, jonka jälkeen on tarkoitus selvittää vaihtoehtoisia keinoja tilanteen ratkaisemiseksi”, Tampereen kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Koska Särkänniemen tapahtumarannan käyttö on epävarmaa eikä yleisökapasiteettia pystytä varmistamaan riittävän nopealla aikataululla, on Rockfest päätetty siirtää Ratinan stadionin ja Ratinanniemen festivaalipuiston muodostamalle alueelle.

Tapahtumapaikan ja ajankohdan muutosten vuoksi Rockfest 2020 -lippujen palautusmahdollisuus avataan asiakkaille uudelleen. Lisätietoa lippujen vaihdosta ja palautuksesta löytää täältä.

Rockfestin ensi kesän ohjelmakattaus julkaistaan tammikuussa.

Lisää luettavaa