”Se oli meille iso takaisku” – Mastodonin seuraavan albumin kappaleet tulevat käsittelemään bändin managerin kuolemaa

Moni Mastodonin levyistä on syntynyt synkältä pohjalta.

Mastodonin muusikoilla on ollut tapana omistaa levyjä edesmenneille läheisilleen. Crack the Skye (2009) kertoi rumpali-laulaja Brann Dailorin siskon Skye Dailorin kuolemasta, The Hunter (2011) on omistettu kitaristi-laulaja Brent Hindsin veljelle ja Emperor of Sand (2017) viittasi Mastodonin muusikoiden syöpään kuolleisiin lähisukulaisiin.

Seuraava albumi on omistettu bändin edesmenneelle managerille Nick Johnille, joka menehtyi haimasyöpään noin kaksi vuotta sitten.

”Levy tulee tietysti naamioimaan tilanteen aiheuttamat todelliset tunteet, mutta se tulee keskittymään Nick Johniin, koska hän oli osa meitä. Me menetimme hänet, joten Nick ansaitsee vähintään albumillisen musiikkia, joka keskittyy hänen kuolemaansa”, Dailor kertoo Revolverin haastattelussa.

”Se oli meille iso takaisku. Menetimme yhden suosikkityypeistämme, ja kaikki tuli ihan puskista. Se on todella syvältä. Tätä me olemme ajatelleet, sekä tietysti kaikkea paskaa, mitä tapahtuu juuri nyt. Tämä on hulluinta kokemaamme aikaa, joten miten tämä ei voisi olla näkymättä taiteessamme?”

Dailorin mukaan bändillä on ”aivan liikaa” uutta materiaalia, mutta nelikko aikoo karsia turhat pois tehdäkseen noin 45-50 minuuttia kestävän albumin.

”Meillä on tällä hetkellä aivan liikaa materiaalia. Sitä on ehkä parillekin levylle, mikä on hyvä, mutta juuri nyt meidän täytyy keskittyä tähän.”

Mastodonin tuorein kappalejulkaisu on 11. syyskuuta ilmestyvältä Medium Rarities -kokoelmalta löytyvä Fallen Torches, jonka vierailevana solistina esiintyy Neurosisista tuttu Scott Kelly.