”Tässä kulkee punainen linjamme” – KYPCK julkaisi viimeisen levynsä sekä uuden videon

Levyn kansitaide sekä Krasnye Pyatna -kappaleen video koostuvat vuosina 2022–2023 Ukrainassa otetuista valokuvista.

18.08.2023

Venäjäksi laulettua metallia esittävä kotimainen KYPCK on tänään julkaissut uuden ja samalla viimeiseksi jäävän levyn Prestuplenija protiv tšelovetšestva, joka kääntyy suomeksi ”Rikokset ihmisyyttä vastaan”. Levyjulkaisun kylkäisenä on julkaistu myös musiikkivideo kappaleelle Krasnye Pyatna (”Punaiset tahrat”). Kuten levyn kansitaide, on video koostettu vuosina 2022–2023 Ukrainassa otetuista valokuvista, joita ovat ottaneet sekä Ukrainan kansalaiset että kansainväliset sotareportterit.

”Sanoituksiin on möyhitty suoraan tätä Kremlin likaista verukeversiota uljaasta denatsifikaatiosta, mikä sitten asettuu vastakkain kertosäkeen neukunpunaisten tahrojen kanssa, jotka tuijottavat hiljaa peilistä. KYPCKin teksteissä on aiemminkin nostettu esiin autoritaarisuuden ja totalitarismin nurjia puolia”, kommentoi laulaja Erkki Seppänen.

”Venäjä on invaasiollaan ja rikollisilla sotatoimillaan eristänyt itsensä koko läntisestä maailmasta. Aiempien levyjen yhteydessä olemme tehneet kiertueita aina Siperiaa myöten, mutta nyt kulttuurillinen yhteistyö itärajan tuolla puolen on jo ajatuksenakin täysin mahdoton. Tässä kulkee meidän punainen linjamme. Laitamme KYPCKille pisteen tähän, ja jatkamme uuden bändin myötä samalla miehistöllä kohti tulevaa”, avaa kitaristi Sami Lopakka yhtyeen lopettamispäätöstä.

Lisää luettavaa