Vanha pyörä pyörii – haastattelussa Morbific

Kotimaisen Morbificin mätäinen ja multainen kuolometalli liimautuu bändin esikoislevyllä suoraan genrensä kärjen tuntumaan.

12.11.2021

Morbific on vasta viime vuonna perustettu bändi. Kuinka kokoonpano syntyi? 

– Ollaan kotoisin samalta kylältä ja käytiin ennen Morbificia silloin tällöin soittelemassa porukalla grindcorea. Homma ei niin sanotusti lähtenyt lentoon missään vaiheessa, ja kaikilla oli silloin muita aktiivisempia projekteja, kolmikko vastaa yhdessä tuumin. 

– Jossain vaiheessa tajuttiin, että meistä kaikki tykkää samantyyppisestä death metalista, bändeistä kuten Autopsy, Anatomia ja Cianide sekä vanhoista suomalaisista death metal -klassikoista. 

– Oikean tyylin löydyttyä löytyi myös kipinä ja halu ryhtyä puskemaan tätä bändiä tosissaan eteenpäin. Linjan suhteen ei ole ollut epäselvyyttä, koska jokainen tietää tasan tarkkaan, minkä tyyliset riffit ja kuvasto ovat homman nimi. 

Ensimmäinen levynne Ominous Sleep of Putridity julkaistiin yhdysvaltalaisen Headsplit-levy-yhtiön kautta. Minkälaisesta sopimuksesta on kyse? 

– Headsplit julkaisi Jusan [Janhonen, laulu ja basso] toisen death metal -yhtyeen Sadistic Driven debyyttialbumin, ja jossain vaiheessa puheeksi tuli myös Morbificin Pestilent Hordes -demo [2020], josta Headsplitin Dylan [Laviolette] piti. 

– Lafka julkaisi ensin kasettipainoksen demosta ja myöhemmin täyspitkämme sekä cd:nä että kasettina. Headsplit on loistava lafka ja Dylan mainio ukko, joten toivomme, että yhteistyö jatkuu myös seuraavilla Morbific-äänitteillä. 

– Ominous Seep of Putriditystä on tulossa myös vinyylipainos, jonka Headsplit ja kotimainen The Other Records julkaisevat yhdessä. 

Olette kotoisin Kiteeltä, jonka tunnetuimmat metallibändit ovat paluuta tekevä Darkwoods My Betrothed ja tietysti Nightwish. Kuinka kaupunki on tukenut toimintaanne? 

– Olemme saaneet aina tarvittaessa treenata ja äänittää Kiteen kaupungin nuorisotiloissa, mikä on ollut meille suunnattoman suuri apu. Olemme siitä erittäin kiitollisia, emmekä juuri muuta apua tai huomiota kaupungilta kaipaakaan. 

Debyyttinne on saanut todella kovia arvosanoja ja tuntuu uponneen myös kriitikkokunnan ulkopuolella. Minkälaisia kujeita olette suunnitelleet toisen levyn varalle? 

– Otetaan aiemmasta materiaalista kaikki parhaat jutut ja pyritään jalostamaan niitä entisestään. Olemme tietysti kehittyneet soittajina ja yhteensoitto on entistä tiukempaa. Tylsä vastaus, mutta eihän tässä pyörää olla lähdetty keksimään uusiksi alun perinkään. 

Julkaistu Infernossa 8/2021.

Lisää luettavaa