9/2009: MUERTE DEL PUERCO

Tarpeet:
n. 400 g porsaan sisäfileetä tai mitä tahansa lihaa

Guacamole:
3–4 avokadoa, 1 punasipuli, 2 tomaattia, 1–2 limeä, suolaa

Dijon-maalaissinappia, jalopenoja, salaattia, creme fraichea, tortillalettuja, litran tequila-pottu, limejä

Tuoreet ainekset ovat ruuanlaitossa A ja O, tämän tietää myös Survivors Zeron vokalisti Tommi Virranta, Rotten-lempinimestään huolimatta. Miehen kokkaamista aterioista kaikki selviytyvät hengissä mutta ähkyssä.

Tee näin:

  1. Ota liha noin tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön, niin saat parhaan tuloksen paistaessa.Ota shotti tai kaksi tequilaa.
  2. Siivoa liha tai pyydä lihamestaria tekemään se puolestasi. Hiero pintaan karkeaa Dijon-sinappia ja reilusti suolaa ja pippuria.
  3. Paista pinnat kuumalla paistinpannulla. Laita liha uuniin 180 asteeseen 25–30 minuutiksi riippuen uunista ja lihan paksuudesta. Naudanlihan voi jättää halutessaan mediumiksi. Ota shotti tai kaksi tequilaa.
  4. Puolita avokadot (ostaessasi varmista, että ne ovat sopivan kypsiä/pehmeitä) ja poista kivi sisältä. Ota hedelmäliha kuoresta lusikalla. Pilko liha n. 2 cm paloiksi.
  5. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista sisus. Pilko tomaatin ”kuoret” sentin paloiksi. Pilko punasipuli noin sentin paloiksi.
  6. Sekoita avokadot, tomaatin ”kuoret” ja punasipuli keskenään. Lisää limestä puristettu mehu ja sopivasti suolaa. Leikkaa salaattia sopiviksi paloiksi.
  7. Lihan ollessa valmis ota se ulos uunista ja laita folion sisään noin 10 minuutiksi vetäytymään. Ota shotti tai kaksi tequilaa.
  8. Leikkaa lihasta sopivankokoisia biittejä (tässä vaiheessa ole varovainen veitsen kanssa tai anna selväpäisimmän vierustoverin hoitaa homma). Täytä tortillan sisään lihaa, salaattia, jalopenoja, guacamolea ja creme fraichea. Ja eikun ääntä kohen!

Tommin oma luonnehdinta:
71_artisti”Meidän orkesterihan koostuu monenlaisen gastronomian ystävistä. Keikkabussikeskustelujen yhteydessä on tullut ilmi, että suurimmalla osalla orkesterista kauha pysyy kädessä yhtä hyvin kuin oma instrumentti. Mitä kovempi nälkä tai jano, sitä nopeammin keskustelu siirtyy kyseisiin ihmisen ravinnoksi kelpaaviin organismeihin ja humalluttaviin päihteisiin.
Syy siihen, miksi valitsimme kyseisen ruoan kaikkien mitä makunystyröitä kiihottavimpien kulinarististen kokeilujen seasta, on sen helppous. Sen kuin lätkit ruuan lautasille, joilta voit täytellä tortillat omaan tahtiin ja haluamillasi täytteillä. Et tarvitse haarukoita tai muita hienostelevia esineitä, vaan voit palata ihmisen alkukantaisempaan syömismuotoon – käsillä. Ja jos vähän rötväät rinnuksille tai ruoka tursuaa suupielistä, ei haittaa. Tequilan vaikuttaessa voit osoittaa muille naapuriasi, että katsoppas missä sotkussa tuo ryökäle on.”

Megan tuomio:
”Tuoreet ainekset ja itse kunnollisista, yksinkertaisista tuoreaineksista valmistettu tortillarullan sisus nostavat klassisen tex mex -eineksen kokonaan uudelle tasolle verrattuna perinteiseen jauheliha ja purkkisalsa -täytteeseen. mega_lowGuacamole-ainekset ja kokoliha kannattaa pilkkoa rouhealla kädellä sopivan isoiksi paloiksi, jotta kokonaisuudesta ei tule liian hienoa, maut sekoittavaa mössöä. Ja sormin syöminenhän on kuin luontoon virtsaaminen – aina yhtä vapauttava kokemus.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!