Cane’s Saturday Night Special

Tarpeet:

Ribs:
– 1,5 kg porsaankylkeä luilla
– 1 porkkana
– 1 sipuli
– 2 laakerinlehteä
– maustepippureita
– suolaa
– vettä

BBQ-kastike:
– 3 dl Heinz Hot -ketsuppia
– ½ dl omenaviinietikkaa
– ½ dl fariinisokeria
– ½ dl vettä
– 2 rkl sinappia
– 2 rkl Worchester-kastiketta
– 2 rkl Tabasco-chipotlea
– 1 rkl paprikamaustetta
– ½ dl öljyä
– 1 tl valkosipulijauhetta
– mustapippuria
– cayennepippuria  maun mukaan

Salaatti:
– mitä vain lehtisalaattia (Canella vuonankaali)
– kurkkua
– paprikaa
– miniluumutomaatteja
– fetajuustoa

Salaatinkastike:
– puntti basilikaa
– puntti persiljaa
– 1–2 valkosipulinkynttä
– 1 dl oliiviöljyä
– 1 rkl sitruunamehua
– 1 rkl balsamico-viinietikkaa
– 1 tl suolaa
– 1 tl hunajaa tai sokeria
– mustapippuria

Korpiklaani-kahvi:
– 5 cl vodkaa
– 5 cl Jägermeisteria
– 5 cl Baileys-kermalikööriä
Kaadetaan lasiin ohjeen järjestyksessä, ei sekoiteta eikä ravistella.

Korpiklaanin porukka on tullut paremmin tunnetuksi juomanlaskijoina kuin kokkeina. Kitaristi Canelta taittuu hieman yllättäen myös Amerikan malliin kokkaaminen.

 

Ohjeet perjantaille:

  1. Jos et ehdi teurastaa sikaa, voit ostaa lihan samalla kun käyt kaljakaupassa. Osta olutta josta pidät, itse tykkään amerikkalaisista. Sopivat myös hyvin huomiseen tunnelmaan. Muista käydä Alkossa!
  2. Parin  ekan rentouttavan kaljan jälkeen ala puuhastella. Leikkaa kylki annospaloiksi. Laita lihanpalat ja mausteet kattilaan sipuli- ja porkkanapalojen kanssa ja lisää vettä niin, että lihat peittyvät.
  3. Keitä lihat kypsiksi, ottaa 2–3 tuntia miedolla lämmöllä. Anna lihojen jäähtyä liemessä.
  4. Samalla kun lihat kiehuvat ja valmistaudut illan koitokseen, tee bbq-kastike.
  5. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia niin, että kastike on sopivan paksua. Maista ja lisää jotain jos tarvitsee.
  6. Tee myös ”salsa verde” -henkinen salaatinkastike valmiiksi maustumaan. Hienonna kaikki aineet tehosekoittimella, ja valmista tuli. Laita jääkaappiin.
  7. Ennen baariin lähtöä laita lihat ja puolet bbq-kastikkeesta astiaan, tai pussiin, ja anna marinoitua yön yli jääkaapissa.

Ohjeet lauantaille:

  1. Ylös päästyäsi keitä kahvit Korpiklaanin tapaan ja laita kaljat jääkaapista  jäihin kylmenemään lisää. Kun elämä alkaa taas hymyillä ja aurinko paistaa (pääsi sisällä), kehosi suorastaan huutaa suolaa ja rasvaa. On siis aika grillata.
  2. Pilko salaattiainekset, kun grilli kuumenee.
  3. Laita lihat kuumaan grilliin ja valele ne astiaan jääneellä kastikkeella. Imeytä jääkylmiä oluita kehoosi ja grillaile lihoja käännellen ja kastikkeella sutien, kunnes ne ovat pinnasta rapeita. Hiiligrilli antaa paremman savuaromin, mutta kaasugrilli on ihan hyvä. Kannattaa sulkea kantta välillä, niin savu pysyy sisällä.
  4. Kokoa annos ja nauti!

 

 

Canen oma luonnehdinta:
”Suurena lihan ystävänä, etenkin grillatun sellaisen, valmistin viikonloppuun sopivan southern rock & barbeque -kokonaisuuden. Tämä vaatii hieman enemmän esivalmisteluja mutta palkitsee takuuvarmasti. Ruoka kiteyttää menneitä kesiä hyvin ja tuo Amerikan-kiertueiden makuja kielelle. Malttamattomana jään odottamaan kesän grillailuja ja jenkkien niin mauttomia ja jääkylmiä oluita. Ah!”

Megan tuomio:
”Jos meitä suomalaisia pidetäänkin kovana grillauskansana, kyrsien ja kasslerpihvien lämmittely on melko säälittävää puuhastelua kunnon amerikkalaiseen barbequemenoon verrattuna. Grillattu porsaankylki on marketistakin ostettuna melkoista herkkua, mutta lähes kirjaimellisesti suussa sulavaa siitä saa, kun keittää sitä ensin Amerikan malliin ja lyö vasta sen jälkeen grilliin ottamaan pintaa ja makua. Mikäli kunnon paksua ja rasvaista porsaankylkeä ei ole tarjolla, vastineeksi kelpaavat myös porsaan grilliluut, joita ei kuitenkaan kannata keittää läheskään yhtä pitkään. Valmiiksi marinoituja lihoja ei kukaan todellinen lihanystävä osta, kun kunnon marinadin voi valmistaa mega_low itsekin esimerkiksi Canen tapaan ketsuppipohjaisena tai Coca-Colasta, mihin löytyy erilaisia reseptejä netistä. Tästä ei grillauseväs enää parane, sanokaa minun sanoneen! Sähkögrillien omistajat älkööt vaivautuko.”

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!