”Et pysty enää koskaan nauttimaan mistään” – Ennakkokuuntelussa Atomikylä

Atomikylän debyytti kuunneltavissa ilmestymispäiväänsä asti.

06.10.2014

Atomikylän asuttavat Dark Buddha Rising– ja Oranssi Pazuzu-yhteyksistään tutut hahmot. Siinäpä myös hieman tienviittaa perjantaina 10. lokakuuta ilmestyvän Erkale-debyyttilevyn sooniseen maailmaan.

Kitaristi-laulaja Vesa Ajomo kuvailee albumin viittä kappaletta alla ja Inferno tarjoaa pitkäsoiton ennakkokuunneltavaksi sen ilmestymiseensä asti. Lisätietoja Atomikylästä löytyy levy-yhtiö Future Lunchin sivuilta.

Alkuaineet
– Tämän tarkoitus on johdatella kuulija levyllä vallitsevien kaoottisten, vapaiden ja pysähtyneiden tasojen sisään. Pitkä jatkumo toisiinsa kiinnittyneitä äänipatsaita, jotka kaikki rakentuvat saman perustan päälle mutta katsovat eri suuntiin.

Erkale
–  Erkale on edellisen kappaleen vauhdin pysähdyttyä liikkeelle jäävä irrallinen massan osa. Se pyrkii poistumaan aurinkokunnastamme, mutta yllättäen sen kiihtyvyys kasvaa vielä massiivisempiin lukemiin. Lopulta sen viestittämä puhelinsignaali heikkenee ja häviää.

Ihmiskallo
– Ihmiskallo raahaa itseään saman kehän ympäri, haluamatta edetä minnekään muualle kuin missä se jo on. Omia jälkiään seuraten se lopulta uppoaa syvälle muinaiseen liejuun ja kovettuu fossiiliksi.

Who Goes There
–  Who Goes There on totaalista vapautta pään sisäisistä rajoitteista ja pelkotiloista, ajatuksenaan päästää kokonaan irti kontrollista. Aina on olemassa vahva halu päästää se takaisin ohjaksiin ja antaa sen hallita. Jos joskus sattuukin vaeltelemaan jossain ilman sitä, se ilmestyy tyhjästä ja tarjoaa apuaan. Mutta sillä on aina taka-ajatus.

Musta kulta
–  Musta kulta on olemukseltaan kuin taidokkaasti tehty viini, joka muuttuu suussasi hiljalleen oksennuksen makuiseksi ja saa aikaan sen, ettet pysty enää koskaan nauttimaan mistään.

Lisää luettavaa