Finntroll kiertää soittamassa 10-vuotiasta Nattföddia – mukana myös Wolfheart ja The Man-Eating Tree

Kotimaiskolmikko lähtee keväällä Unioni-kiertueelle.

06.02.2015

FinntrollWolfheart ja The Man-Eating Tree soittavat 10 keikan mittaisen Suomen-kiertueen huhtikuussa. Unioni-kiertue on jatkoa syksyllä järjestetylle Unioni-klubifestivaalille ja kaikki kolme yhtyettä soittavatkin täysmittaiset keikat jokaisena iltana.

Harvakseen Suomessa keikkaileva Finntroll juhlistaa 10 vuotta täyttänyttä Nattfödd-albumiaan. Levyn kaikki kappaleet kuullaan kiertueen keikoilla. Lisäksi luvassa on muutakin materiaalia vuosien varrelta.

Nattföddin julkaisusta on tosiaan vierähtänyt jo 10 vuotta. Urheilutoimittajakysymys Finntrollille: miltä tuntuu?

”Peilistä tuijotti takaisin vähemmän näivettyneen näköinen äijä ja juustoa sai vissiin halvemmalla kaupasta? Tiedä sitten pitäisikö tässä huolestua, vai ihan vaan taputella tyytyväisenä mahaansa, mutta on jostain syystä piinaavan hidasta ja hankalaa kaivella niitä fiiliksiä ja juttuja, jotka jotenkin merkittävällä tavalla poikkesivat tästä päivästä”, basisti Tundra kommentoi.

Tundra muistelee, että Finntroll taapersi ennen Nattföddin julkaisua melko syvissä vesissä ja koko bändin olemassaolo oli lankulla.

”Kitaristi, hyvä toveri ja toinen pääsäveltäjistä kuoli. Keulamieskin oli vähän aikaisemmin joutunut vetäytymään hommistaan äänihuulten leikattua kiinni”, Tundra verestelee vuosikymmenen takaisia.”

”Tehtiin kuitenkin lopulta siihen mennessä eniten innostusta ja vihastusta herättänyt lätty, ja päästiin haisemaan keikkabussiin vihdoinkin ihan kunnolla. Kaikilla oli tukka päässä, eikä tarvinnut keikalla miettiä kaataako kuppiin punaista vai valkoista. On tässä kai syytä sytytellä kakkuun kynttilöitä. Lyökää nyt kuitenkin jumalauta sormille jos suunnitellaan kaihi aivoissa jotain vastaavaa vielä kymmenen vuoden päästä.”

Kitaristi Roudan mukaan viimeiset 10 vuotta ovat menneet kuin siivillä.

”Aika lentää kun on hauskaa ja nauttii hommasta mitä tekee, niinhän se menee. Ei tämä meininki mihinkään Nattföddin ajoista ole muuttunut juurikaan – äijät rumenee ja keikkapaikat käy vähän liiankin tutuiksi. Mutta samalla svengillä edelleen vedetään. Livenä annetaan kaikkemme edelleen, ehkä vähemmän päissään kuin Nattfödd-aikoina tosin. Silloin se oli välillä aika sekoilua, vaikka ei me koskaan olla lavalle lähdetty kieli poskessa, mutta sattuihan sitä niitä ylilyöntejä silloin vähän useammin kuin nykyisin.”

Entä mitä yhtye odottaa Nattfödd-keikoilta?

”Toivotaan, että yleisö diggailee. Ainakin tuolla Keski-Euroopassa tuntui porukka arvostavan koko levyn vetämistä livenä.  Yleisön sopii odottaa vitun hyviä keikkoja ja kattavaa kattausta Finntrollin tuotannosta. Mitäpä siinä, tulta ja tappuraa, saatana”, Routa hehkuttelee Vrethin komppaillessa:

”Euroopassa tämä Nattfödd-kiertue on ollut todella iso menestys, niin iso menestys että buukattiin jo toisen kiertueen samalla konseptilla sinne. Suomi on myös ollut hyvää meille viime aikoina, niin odotukset ovat aika korkealla. Tällä reissulla soitetaan tietysti Nattfödd-albumin kokonaisuudessaan ja vielä toisen setin missä löytyy kaikenlaista vuosien varrelta. Eli luvassa on kattavaa, kovaa ja rankkaa menoa, kun kolme suomalaista orkesteria lähtee näyttämään missä kaappi seisoo!”

Ne muut kaksi yhtyettähän siis ovat The Man-Eating Tree, joka julkaisee In the Absence of Light -albuminsa maaliskuussa, ja Wolfheart, jonka nokkamies Tuomas Saukkonen tuskin esittelyitä kaipaa.

Kiertueen pääsyliput myy Tiketti 23 euron kappalehintaan, paitsi Lahden-keikalle, jonne lippuja saa Lippupisteestä 23,50 euron hintaan.

Unioni-kiertue: Finntroll, Wolfheart, The Man-Eating Tree
Ke 1.4.2015 Oulu, 45 Special
To 2.4.2015 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
Pe 3.4.2015 Tampere, Klubi
La 4.4.2015 Turku, Klubi
Su 5.4.2015 Lahti, Finlandia-klubi
Pe 10.4.2015 Joensuu, Kerubi
La 11.4.2015 Anjala, Mari’s Coffee
Pe 17.4.2015 Jyväskylä, Lutakko
La 18.4.2015 Vaasa, Hullu Pullo
La 25.4.2015 Helsinki, Tavastia

Kiertueen Facebook-sivu.

Lisää luettavaa