”Kirkonpolttajatar ja muita kertomuksia” tarjoaa metalliaiheista sarjakuvaa pohjoisesta

Juha Vuorman uutuusalbumi velloo tummanpuhuvana soljuvassa elämän ektoplasmassa.

18.03.2015

Thrash-partio National Napalm Syndicatessä muinaisina aikoina bassotellut Juha Vuorma on taiteillut vuosien mittaan omintakeisen karuja levynkansia esimerkiksi Autopsyn, Edge of Sanityn, Usurperin, Sabbatin ja Nightingalen kaltaisille ulkomaisille metalliyhtyeille. Kotimaassa mies on työstänyt muiden muassa A.R.G:n, Adastran ja Corpsetin kansia sekä miltei koko Kalmah-yhtyeen tuotannon taiteet.

Pudasjärvellä syntynyt, Ouluun kotiutunut Vuorma on sekaantunut myös sarjankuvan maailmaan, ja sarjiskirjoja onkin syntynyt 1990-luvun alusta lähtien aikamoinen nivaska. Miekkosen juuri julkaistu uutuusteos kantaa nimeä Kirkonpolttajatar ja muita kertomuksia, ja kuten kirjan otsikosta saattaa arvata, sen sivuilla käsitellään myös metallikulttuuriin liittyviä asioita.

”Tarinoiden ulkoiset kulissit vaihtelevat arkipäiväisestä ympäristöstä kauhuun ja westerniin. Kulissien takaa löytyy kaikkia tarinoita yhdistävä tummanpuhuvana soljuva elämän ektoplasma, ajoittain nyrjähtänyt ja humoristinen maailmankuvaus”, tusinan ennen julkaisematonta tarinaa sisältävää teosta kuvaillaan.

Jos alkoi kiinnostaa, kirjan mainosvideo näyttää lisää:

Lisää luettavaa