Maltillista nousujohdetta – haastattelussa Concrete Swine

14.09.2015

Raskasta rockia ja kalseaa neuvostokuvastoa. Tämä on yhdistelmä, jolla Concrete Swine pyrkii poraamaan tiensä kuulijoiden tietoisuuteen.

Bändinne tuntuu pelailevan vanhan neuvostohenkisen teemaston kanssa, ainakin mitä julkaisujen nimiin ja ulkoasuihin on katsominen. Samalla linjalla jatkaa myös Siberia Jam 74 -ep. Miksi näin?

– Idea syntyi ensimmäistä ep:tä [Ural Express, 2012] tehdessä. Ideoitiin sen nimeä, ja Ural Express kuulosti hyvältä, joten kannet tehtiin Neuvostoliitto-hengessä. Idea toimi, joten samalla linjalla ollaan jatkettu. Paras kansitaiteesta tullut kohteliaisuus on, että levy näyttää siltä, että se voisi olla myynnissä 80-luvun neuvostoliittolaisella huoltoasemalla, rumpali Jukka Penttinen virnistää.

Julkaisujenne äänimaailmoja on ruuvattu kuntoon isojen nimien (Paul Bento, Collin Jordan) avustuksella. Suomessakin tehdään hyvää jälkeä, joten onko kyseessä pelkkä myyntikortti?

– Kaikki julkaisumme on äänitetty Suomessa vahvalla ammattitaidolla. Musiikissamme on kuitenkin paljon jenkkivaikutteita, joten on luontevaa, että on lähdetty hakemaan soundia sieltä.

– Meille on avautunut mahdollisuus tehdä hommia noiden ihmisten kanssa, joten olisi ollut typerää jättää tilaisuus käyttämättä. Jokainen bändi haluaa tehdä töitä ihmisten kanssa, jotka ovat tehneet hommia omille suosikkiyhtyeille, ja jos kyseessä olisi pelkkä myyntikikka, se on toiminut huonosti. On täysin mahdollista, että seuraava äänite tehdään kokonaan Suomessa. Tai Ugandassa.

Mikä mahtaisi olla urallanne piste, josta ei yksinkertaisesti enää pääse korkeammalle?

– Meidän homma on ollut maltillisen nousujohteista. Vielä vuosi sitten ei olisi uskonut, että tässä tehdään haastattelua Infernoon, ja hiljattain päästiin tekemään ensimmäinen isompi festarikeikka muun muassa Michael Monroen kera.

– Me ollaan realistisia tavoitteissa, eikä meistä kukaan elättele toiveita mistään megasuosiosta. Ollaan liian vanhojakin teinilehtien kansiin, mutta olisihan se hienoa päästä tekemään esimerkiksi kiertue jonkun oman esikuvabändin kanssa.

Haastattelu julkaistu Infernossa 7/2015.

Lisää luettavaa