#104: Riverside – Unelmien sielunmessu

20.02.2013

Puolan Riverside on tehnyt kymmenen vuotta progebiisejä niiden ehdoilla.

Teksti: Aki Nuopponen

On kulunut nelisen vuotta siitä, kun Riversiden tähän mennessä raskain albumi Anno Domini High Definition julkaistiin. Joukon pääasiallinen säveltäjä, multi-instrumentalisti ja laulaja Mariusz Duda korostaa heti juttutuokion alkuun, kuinka kyseinen albumi ja sitä seuranneet ajat päättivät yhden aikakauden bändin historiassa.

– Teimme edellisen levyn jälkeen paljon kiertueita, minkä jälkeen vetäydyin täysin erilaisiin tunnelmiin Lunatic Soul -albumieni parissa. Olisimme voineet julkaista uuden Riverside-albumin jo vuosi sitten, mutta päätimme lopulta perua kaikki viime vuoden keikkamme ja vetäytyä kaikessa hiljaisuudessa studioon, jotta voisin uppoutua tuotannon saloihin ja avata uuden kappaleen historiassamme.

Mariusz Duda jatkaa, että Riversiden viides albumi Shrine of New Generation Slaves on kuin koko bändin tähänastisen olemassaolon summa. Jo ensimmäisellä kuulemalla tuleekin selväksi, että nyt liikutaan melkoisen uusilla aalloilla, vaikka kaiken takana on aistittavissa ehta Riversiden sielu.

– Albumin teemat keskittyvät jokapäiväiseen elämään aina itsensä hyväksymisestä orjuuttavan työelämän kautta jatkuvaan tyytymättömyyteemme ihmisinä. Tämä johti siihen, että keskityin sävellyksissä selvästi aiempaa enemmän syvälle tunteisiin viiltäviin melodioihimme ja halusin samalla synnyttää kypsimmän albumimme. Tämä tuotannon, teemojen ja sävellysten kolmiulotteisuus ei olisi ollut mahdollista ilman historiaamme.

Lue koko juttu Infernon numerosta 2/2013 (#104)!

Lisää luettavaa