#112: Nightwish – Tarinankertojien välitilinpäätös

27.11.2013

Nightwish alkaa tehdä seuraavaa levyään heinäkuussa 2014. Ennen sitä yhtyeeltä ilmestyy tupla-dvd ja johtohahmo Tuomas Holopainen julkaisee ensimmäisen soololevynsä.

Teksti: Toni Keränen Kuva: Markus Paajala

Nightwish esiintyi Infernon sivuilla viimeksi niinkin vasta kuin kesäkuun festivaalinumerossa. Nopea paluu selittyy sillä, että yhtye julkaisee tämän lehden ilmestymispäivänä tupla-dvd:n nimeltä Showtime, Storytime.
Paketin ilmestyminen aikaisti erään toisenkin uutisen julkistamista. Vaikka Anette Olzenin kesken Imaginaerum-kiertueen korvanneen Floor Jansenin on lähes kaikissa veikkailuissa oletettu olevan Nightwishin seuraava vakituinen laulaja, yhtye ja johtohahmo Tuomas Holopainen ovat pitäneet tiukasti kiinni siitä, että virallinen tieto asiasta annetaan vasta alkuvuodesta 2014.

Lokakuun 9. päivä ilmestyi kuitenkin tiedote, jossa kerrottiin Jansenin olevan nyt virallinen Nightwish-solisti. Samalla myös kahdella edellisellä levyllä (Dark Passion Play, 2007 ja Imaginaerum, 2011) sessiomuusikkona soittanut multi-instrumentalisti Troy Donockley liitettiin yhtyeen vakituiseksi jäseneksi.

Inferno tapaa Holopaisen Helsingissä lokakuun lopulla, ja nyt mies paljastaa, että myös alkuvuosi 2014 oli pientä bluffia Jansen-uutiseen liittyen.

– Alkuperäinen ajatus oli, että tieto Floorin vakinaistamisesta olisi tullut jouluaattona kello kahdeksan, eli juuri silloin, kun Joulupukin kuumalinja alkaa televisiosta. Se oli minusta todella hauska idea ja halusimme pihdata julkistusta siihen, Holopainen kertoo.

– Uutisen aikaistaminen tapahtui ainoastaan dvd-julkaisun takia. Ryhdyin vajaa kuukausi sitten kirjoittamaan krediittejä Showtime, Storytimelle. Ja siihenhän piti saada myös yhtyeen kokoonpanotieto.

– Yritin miettiä ja soittelin muillekin, että millä tavalla me tämä laitetaan. Että eihän Flooria voi laittaa jäseneksi, kun sitä ei ole virallistettu. Ja joku ”guest vocalist on this dvd” näytti vielä tyhmemmältä. Sitten päätimme, että eiköhän tässä voida puhua asioista niiden oikeilla nimillä…

Lue koko juttu Infernon numerosta 10/2013 (#112).

Lisää luettavaa