Ajatonta, melodisenrujoa black metalia – arviossa Grieve

Julkaistu Infernossa 1/2022.

12.03.2022
GRIEVE
Funeral
WEREWOLF

Vain parivuotisen uran tehnyt sivuprojekti Grieve nauhoitti ensimmäisen ja samalla viimeisen kokopitkänsä kesällä 2021. Tätä ennen jo ysärillä vaikuttaneista alan veteraaneista koostunut projekti ehti julkaista pari underground-piireissä huomiota herättänyttä piensoittoa. Nyt korkki on narahtanut kiinni ja putki päättynyt. Grieve on kadonnut takaisin varjoihin.

Yhtyeen esittämä black metal on monessa mielessä ajatonta, tai ainakin enemmän vanhemman koulukunnan antia. Riffit ovat rujoja olematta kuitenkaan erityisen raakoja. Tempo poukkoilee nopean tykityksen ja maltillisemman välillä. Myös soundimaailmaan on haettu mennyttä aikakautta. Kireät rääkylaulut istuvat musisointiin saumattomasti.

On selvää, että tällainen melodisenrujo black metal nostaa hattua niin Gorgorothin kuin Darkthronenkin suuntaan. Homma toimii pääasiassa hyvin, mutta mukaan on eksynyt muutamia täyteriffejä, jotka säröttävät kokonaisuutta.

Väistämättä ilmaan nousee ajatus, onko tähän laariin kipattu varsinaisten pääbändien ylijäämää. Oli tai ei, Funeral on kohtuullisen hyvä levy. Sen ainoana puutteena on, ettei klassikolevytysten timanttisia ideoita ole löytynyt mukaan.

Lisää luettavaa