Ajattoman ärhäkkä paketti – arviossa Revulsion

Julkaistu Infernossa 3/2021.

19.05.2021
REVULSION
Revulsion
TRANSCENDING OBSCURITY

Vuodesta 2005 rymistellyt kotimainen kuolopartio täräyttää vihdoin tiskiin esikoispitkäsoittonsa, joka on koko kymmenen kappaleen ja 37 minuutin mitaltaan väkevää todistusta. Homma osataan ja maltetaan pitää napakkana, eli kappaleita ei ole erehdytty riskeeraamaan liialla pituudella.

Revulsion yhdistelee kuolometalliperinteen eri osasia sujuvasti ja punoo ne nätisti yhdeksi tummana soljuvaksi virraksi. Tämä ei ole selkeästi joko vanhaa liittoa tai modernia junttausta, vaan ajattoman ärhäkkä death metal -paketti, josta ei puutu terävää kitaratyötä, oivaltavaa rumputulta tai voimallista mörinää.

Levyn soundimaailma ansaitsee oman erikoismainintansa. Kyseessä on paitsi sopivan karski ja murea myös selkeä ja erotteleva kokonaisuus, joka antaa tilaa kaikille instrumenteille ja nyansseille. Aggressiiviset blastit, hitaammat maalailut, Morbid Angel -tyylin riffittelyt ja bassokuviot, koko hoito saa ansaitsemansa huomion.

Tämä on toki kuulijan korvassa, mutta jatkossa sekaan voisi kenties heittää röyhkeämmin melodiaa, esimerkiksi kitarasoolojen muodossa – jotain, mikä lisäisi viimeisen (liha)koukun jo valmiiksi ansiokkaaseen kuoloon. Revulsionin esikoinen on joka tapauksessa mainiosti maistuvaa death metal -myräkkää, jota voi suositella kaikille alan ymmärtäjille.

Lisää luettavaa