Alan kikat ovat hyvin hallussa – arviossa Cryptic Brood

Julkaistu Infernossa 1/2020.

13.03.2020
Cryptic Brood
Outcome of Obnoxious Science
War Anthem

Tuo soundi! Nyt on nimittäin luonnonmukaista ja homeista otetta oikein isolla kauhalla. Rummut kolisevat viimeistelemättöminä ja basso lötkyttelee suorastaan naurettavan ihanasti. Levy kuulostaa siltä kuin se olisi nauhoitettu hautausmaalla sijaitsevassa autotallissa. Tällaisella ei voi mennä pieleen – eikä mennäkään. 

Heti levyn ensitahdit ovat silkkaa Autopsya, ja visvaisen kuolon kummisedät kummittelevat mukana koko levyn keston. Cryptic Brood leipoo death metaliinsa runsaasti vanhan koulukunnan crustia eikä unohda hitaana laahaavia doomhidasteluja. Siihen päälle pienet häröilyt, blastit ja kolmen örinärääkytulkitsijan tulitus, niin ollaan asian ytimessä. 

Outcome of Obnoxious Science valloittaa demomaisella otteellaan, mutta silti homma on tiukasti näpeissä. Alan kikat ovat hyvin hallussa, eli rupisen crustin, tuomiohommien ja old school -kuolon perinteistä osataan rakentaa hieman alle 40-minuuttinen, jonka härskin tomuttamisen parissa jaksaa viettää tovin jos toisenkin. 

Cryptic Brood ei mene helpoimman kautta, vaan biiseissä on kunnolla osia, riffeissä mutkittelua, ja örinöissä tuskaa. Outcome of Obnoxious Science ei uudista genreä, mutta tarjoaa mojovan annoksen vanhan liiton underground-äärimetallin herkullisimpia lihakimpaleita. 

Lisää luettavaa