AOR-bändi tekee jotain tavallisuudesta poikkeavaa – arviossa Forever

Julkaistu Infernossa 7/2019.

14.10.2019
Forever
Forever
Evil Confrontation

Ei ole ensimmäinen kerta, kun ruotsalaisvoimin tehdään melodisen rockin saralla jotain erityisen hyvää. AOR-bändi Forever tekee vieläpä jotain tavallisuudesta poikkeavaa.

Heavy metal -bändi Enforcerin rumpalina tutuksi tullut Jonas Wikstrand on tekaissut sivuprojektiyhtyeensä kanssa levyllisen 1970-luvun popmusiikista ammentavaa aikuisrockia, jolle on kierrätetty genremaneereita ja sivujohdannaisia härskisti mutta taiten. 

Kymppiraitaisen pohjavire on melko raskas ja soundi maanläheisen rosoinen. Biiseihin peräperää rakennetut, huippuunsa viritetyt johtomelodiat yhdistettyinä vahvoihin vuosikymmenten takaisiin diskobiitteihin ja syntikkakikkoihin tekevät albumista vastustamattoman.

Sladen, Village Peoplen, Bay City Rollersin ja varhaisemman KISSin tuotannot puhuttelevat suhteellisen erilaista yleisöä, mutta Jonas Wikstrand osoittaa, että niiden koukkuja yhdistelemällä voi saada aikaan jotain hyvinkin ainutlaatuista.

Ylivoimaisesti rullaavien kappaleiden yltiöpäisen grooven päällä omintakeisella kärinällä tulkitsevan maestro Wikstrandin ääni on tässä konseptissa kuin piste i:n päälle.

Lisää luettavaa