Asia on pihvi – rapeilla ranskalaisilla – arviossa Palace

Julkaistu Infernossa 3/2019.

23.05.2019
Palace
Binary Music
Frontiers

Ruotsalaisen multi-instrumentalistin Michael Palacen nimikkobändin kakkosella tuoksuu vahvasti 1980-luvun Yhdysvallat.

Binary Music lentää heti lähdöstä ja nimibiisistä valtameren toiselle puolen, Kalifornian aurinkoisiin maisemiin, ja heittää kuulijan keskelle kasarikuvastoa ja -fiiliksiä. Kirkasta soundia, Miami Vice -melodioita, peukkubassoa, tukkahevisooloa, puhdasta korkealentoista laulua ja tarinoita rakkaudesta. Näistä kaikkivoipaisista aineksista leivottu kymppiraitainen on täyttä asiaa.

Nimibiisin lisäksi suoraviivaisemmat Tears of Gaia, Nothing Personal, Dangerous Grounds, Queenin teatraalisuudella kujeileva Queen of the Prom ja aavistuksen överi Love Songs virittävät korvakäytävät taajuudelle, joka vie kuulijan jenkkiläisten televisiosarjojen ja vanha kunnon popromantiikan ytimeen. Jokaisella itseään kunnioittavalla AOR-levyllä on myös naisen mukaan nimetty laulu. Binary Musicillä se on ehkä longarin painavimmin humppaava Julia. Homman niitiksi vielä Toto-orientoitunut To Have and to Hold, ja asia on pihvi – rapeilla ranskalaisilla.

Kiillota buutsisi, pidä kiinni aurinkolaseistasi ja korkkaa yksi huurteinen. Kalifornia, rakkaus ja ikuinen kesä – here we come!

Lisää luettavaa