Betrayal at Bespin – Rains

29.12.2012
Betrayal at Bespin
Rains

Rainsilla satakuntalaisjoukkio ilmaisee tummasävyisiä tunnelmia erittäin monipuolisesti. Postrockin sudenkuopat se välttää komeasti, eli turhaa jaanausta tai liiallista teemoissa viipyilyä ei ole lainkaan. Jokainen hetki on asiaa ja kappaleet kasvavat dynaamisen kiireettömästi. Materiaalin ansiokas tiiviys ei saa kappaleita kuulostamaan typistetyiltä vaan genressään harvinaisen eloisilta ilman että luonnollisen soljuva yleisote kärsisi.

Levyn soundimaailma on harvinaisen sävykäs ja rohkean näkemyksellinen. Biisien ehdoilla tehdyt sovitukset vaativat rocksoitinten lisäksi milloin runsaita jousia, milloin saksofonia, pianoa tai elektronisia höysteitä. Hetkellisiä Coldplay-fiiliksiä orkestroituine leijailuineen ei kannata kuitenkaan kavahtaa, sillä isokätistä mäiskintääkin vyörytellään. My Hands on Firessa lauluosasto menee mustametalliseksi raakunnaksi, pienimuotoisillaan yhtye puolestaan soi tyylikkään elokuvallisesti kuin Earth tai leppeästi tunnelmoiva Pink Floyd.

Rainsilta on hankala nostaa erillisiä kappaleita, sillä lauletut ja instrumentaalibiisit muodostava yhdessä yhden suuren kokonaisuuden. Erityisen tarttuvia hittejä levyltä on turha etsiä, mutta vahvojen tunnelmien tyylikästä ilmaisua on tarjolla todella runsaasti.

Lisää luettavaa