Devin Townsend – Epicloud

Devin Townsend
Epicloud

Mikä voisi mennä pieleen, kun luvassa on muhkea paketti Devin Townsendia menevimmillään ja massiivisimmillaan? Ja mukana on vielä Annekekin! No, mikään ei varsinaisesti menekään, mutta kovimman viimeisen latauksen uupuessa Epicloud jää hieman tasapaksuksi. Levyllä on mukana useita kourallisia suorastaan riemastuttavia osia ja läjä Devinin juustoisimmalla tavalla tarttuvia kappaleita, mutta myös hieman liiankin suoraksi vedettyjä mutkia ja Synchestra-albumin (2006) tavoin tahattomasti ylipaisuteltua kliimaksittomuutta.

Onneksi tarttuva ilotulitus on silti pääosassa. Uusia uria avautuu varsinkin lähes queenmaisten kuorojen ja stemmojen ansiosta, jolloin monet jo suoraviivaisessa startissaankin vetoavat kappaleet kasvavat yhä huumaavammiksi harmonioiden ylävitosiksi.

Jos tällä linjalla olisi jatkettu läpi koko levyn, tarttuvuus olisi Addicted-albumiakin härskimmällä tasolla ja Devinille ominaiset melodiat eivät jäisi paikoitellen paksujen kerrostumien alle, puhuttaisiin jälleen kerran kuolemattomasta Devin Townsed -eepoksesta.