Edukseen erottuvaa ja viihdyttävää kuoloa – arviossa Molder

Julkaistu Infernossa 6/2022.

19.09.2022
MOLDER
Engrossed in Decay
PROSTHETIC

Pohjoisamerikkalainen death metal -tarjonta on aivan valtavaa. Viisivuotias Illinoisin kuoloryhmä erottuu edukseen rapeasoundisella vanhan liiton mädänmättämisellään, jossa ei ole pulaa ruumistuoksuista tai gore-hommista, eikä hauta- ja hajoamisasioista muutenkaan.

Engrossed in Decay viihdyttää jämerällä mutta orgaanisella äänimaisemallaan. Siinä ryhdikkäästi rämäjävät riffit yhdistyvät rennonletkeästi laukkaavaan komppiin, joka vie aatokset esimerkiksi Autopsyn, Coffinsin ja alku-Carcassin suuntaan.  Epäterveellisiä asioita sisältävät sanoitukset tulkitaan eläimellisen örinän keinoin. Noh, kuinkas muutenkaan.

Molderin musiikki on kuin tehty keikkaolosuhteisiin, ja bändin kakkoslevyä kuunnellessa saattaa helposti kuvitella pitin pyörimään ja tennarit viuhumaan. Hien voi melkein haistaa. Koko kymmenen rykäisyn kokonaisuus kulkee jouhevasti ja genren raameissa monipuolisesti. Old school -henki on vahva ja thrashin kosketus kulkee mukana.

Molder on ymmärtänyt, ettei biisejä tarvitse pakata täyteen laulua. On loistava ratkaisu, että välillä kuuntelija saa nauttia kovista, niskaa nytkyttävistä kuvioista ja jämäkästä rumputyöstä rauhassa.

Lisää luettavaa