Eeppisyyttä ilman mammuttitautia – arviossa Gatekeeper

Julkaistu Infernossa 3/2023.

28.04.2023
GATEKEEPER
From Western Shores
CRUZ DEL SUR

East of Sun -debyyttinsä (2018) jälkeen miehistöään uusinut ja laulajaa vaihtanut Gatekeeper kuulostaa siltä, että se voi olla lähitulevaisuudessa valmis täyttämään sen tyhjiön, jonka Iced Earth jätti pomoukkonsa tötöilyn vuoksi.

Vancouverilaisbändin tyyliuskollisissa kappaleissa piisaa sankaruutta, eeppisyyttä, koukuttavia melodioita ja rapsakkaa riffirannetta. Kaiken lisäksi yhtyeen uusi laulaja Tyler Anderson kuulostaa kaikkien tähänastisten Iced Earth -solistien sekoitukselta, vaikkei heistä kenenkään yksilötasolle ylläkään. Äänessä on kuitenkin näihin tarpeisiin riittävästi niin voimaa, ylärekisteriä kuin rintakarvaakin.

Mistään IE-kopiosta ei kuitenkaan ole kyse. Gatekeeperin biisit ovat siksi eeppisiä ja jykevistä soundeistaan huolimatta vanhakantaisia, että ne vertautuisivat yhtä hyvin Twisted Tower Direen, Atlantean Codexiin tai Manilla Roadiin. Gatekeeperillä vain on kaikkia mainittuja paremmat biisit.

From Western Shoresilla riittää vaihtelua ja lajityypin vaatimaa polveilevuutta, mutta sen eeppisyys, biisien pituudet ja soolot pysyvät järkevinä. Eeppisyyttä ilman mammuttitautia – sitä metalli kaipaa lisää.

Lisää luettavaa