Ehtaa verenimijämusaa – arviossa Krvna

Julkaistu Infernossa 11/2022.

23.01.2023
KRVNA
For Thine Is the Kingdom of the Flesh
THIRD EYE TEMPLE / ANCIENT DEAD

Aussivampyyri Krvna Vatra Smrt’n soolobändi ei soita maalle ominaista sekoilua ja hullua tykittelyä, vaan melodisempaa black metalia. Eikä tarjolla ole mitään EMP-muovivampyrismiä Cradle of Filthin tyyliin, vaan ehtaa romanialaista verenimijämusaa, jossa on kuultavissa jopa post- black metalin haikeita kaikuja.

Krvnan kakkoslevyn musiikki on ripeätempoista ja aggressiivista hyökkäilyä, jota säestävät komeat soolot ja liidikitarat. Biiseissä maalaillaan myös syvän melankolisilla ja eeppisillä sävyillä. Välillä pistäydytään kirkossa väkevöittämässä henkeä Jeesuksen verellä ja lihalla. Sävellyksissä säilyy punainen lanka, eivätkä biisit ajelehdi holtittomasti, kuten vuosi sitten julkaistulla Sempinfernus-debyytillä.

On pakko silti todeta, että levy on jokseenkin tasapaksua nakutusta. Tunnelmaa löytyy, mutta kappaleiden peruspalaset ovat massakamaa. Vampyyrimiekkosen olisi hyvä levähtää välillä ja imeä sisäänsä vaikka hautaholvien myrkyllistä ilmaa, ei vain lepatella maanisesti pitkin kryptan seiniä. Hyvä levy, mutta biisit eivät jätä muistikuvia.

Lisää luettavaa