Ei ihan perinteisin kimppajulkaisu monessakin mielessä – arviossa Bedsoren ja Mortal Incarnationin split

Julkaistu Infernossa 6/2022.

07.09.2022
BEDSORE / MORTAL INCARNATION
Split
20 BUCK SPIN

Kimppajulkaisu, jossa ei ole kuin kaksi biisiä, mutta kuunneltavaa on päälle puoli tuntia ja sisäistettävää monin verroin pidemmäksi ajaksi. Pituuden lisäksi kappaleiden yhdistävänä tekijänä on death metal, mutta yhtyeet lähestyvät genreä varsin eri vinkkeleistä eikä kummankaan lähtöpiste ole se kaikkein perinteisin.

Italian Bedsore on kaksikosta haahuilevampi, mutta toisin kuin Shapes from Beyond the Veil of Stars and Space -kappaleen nimestä voisi luulla, ilmapiiri ei nouse kovinkaan toismaailmalliseksi. Eepoksessa riittää osioita, joissa tunnelmoidaan verkkaisesti kosmisuutta tavoitellen, mutta kokonaisuutena sävellystä vaivaa liiallinen fokuksen, näkemyksen ja kunnianhimon puute.

Mortal Incarnationin In the Perpetual Torment of Recurrence taas on julmuutta ja jylhyyttä yhdistävä vanhakantaisempi doom death -vyörytys, joka on massiivisesta mitastaan ja kaoottisista elementeistään huolimatta kavereitaan intensiivisempi ja yhtenäisempi. Toinen samanmoinen japanilaisjärkäle olisi todennäköisesti liikaa, mutta tällaisenaan kyseessä on mielenkiintoinen teos, joka nostaa splitin hyvälle tasolle.

Lisää luettavaa