Ei latauksestaan huolimatta sukella tarpeeksi syvälle luvattuun tunnelmaan – arviossa Núll

Julkaistu Infernossa 8/2020.

08.12.2020
Núll
Entity
VÁN

Kun islantilaiset blackmetallistit päättävät tehdä hieman muuta kuin pääbändeissään, lopputuloksena on Núllin kaltainen yhtye.

Mustan metallin vaikutus kuuluu kylmän melankolisessa tunnelmassa, mielipuolen riekuntaa muistuttavassa laulutulkinnassa sekä kolkonriitaisissa riffeissä. Satunnaisesti esille pomppaavista puhdasverisistä bm-osuuksista huolimatta Entity sisältää doom metalia, jonka mainostettu nihilistisyys ja kaikki on turhaa -asenne ovat selkeästi aistittavissa, aina tyyliin sopivaa minimalistisen tyylikästä mustavalkopaketointia myöten.

Periaatteessa levy on oiva soundtrack niihin hetkiin, jolloin maailmantuska alkaa painaa hartioita normaalia enemmän ja päänuppi täyttyä itsensä surkuttelun tunteista. Latauksestaan ja hulluuden porteilla kolkuttelustaan huolimatta musiikissa ei kuitenkaan sukelleta tarpeeksi syvälle niihin tunnelmiin, joista se lupailee ja vihjailee.

Olo pysyy toistuvien kuunteluiden jälkeenkin lähempänä asiakasta luukun takaa tarkkailevaa henkisen valmennuksen ammattilaista kuin pyöreässä pehmustetussa sellissä nurkkaa etsivää piruparkaa.

Lisää luettavaa