Ei mitään pennin repäisyjä vaikka kieli poskessa onkin – arviossa Napalm Ted

Julkaistu Infernossa 7/2020.

Napalm Ted
Drop Attack
Mögähead/Soar/Scumrec

Ted Nuggetin, Gravy Tedin ja Han Tedin muodostama oululaistrio työstää – yllätys, yllätys – huumoripitoista metallia, jossa sekoitellaan erilaisia ääriaineksia sulavasti keskenään.

Aivan totaaliseksi pelleilybändiksi ja täysvitsiksi Napalm Ted on liian hyvä. Olkoonkin, että kieli on poskessa, mutta kappaleet eivät ole mitään pennin repäisyjä. Soundimaailma on mukavan tuhti, ja kitaroissa on hyvä möyry. Rummuissa on luonnonmukainen mutta jämäkkä sointi. Laulupuolelta löytyy niin rapsakkaa rähinää, huutohommaa kuin matalampaa örinää.

Drop Attack on hieman alle puolen tunnin rymistely, jonka pariminuuttiset hyökkäykset ovat virkistävän monipuolisia napakoine ja kekseliäine riffeineen sekä temponvaihdoksineen. Levy ei ole selkeästi punkkia, grindcorea tai death metalia vaan nimenomaan näitä kaikkia mallikkaasti yhdistelevä ja yhteen sulattava kokonaisuus, jossa haisee myös vanhan liiton crossoverpaahteen henki.

On sanomattakin selvää, että kyseessä ei ole maailman ainutlaatuisin levytys, mutta sangen maistuvaisen ja monenlaista pientä kivaa tarjoavan old school -henkisen paketin Napalm Ted on saanut aikaiseksi. Vaikka sisältö on ankaraa rankaisua, jotenkin kaikesta huokuu hauskanpito ja rento meininki.