Ei yhtään heikkoa hetkeä – arviossa Iron Agen uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 10/2019.

27.01.2020
Iron Age
The Sleeping Eye
20 Buck Spin

Levy-yhtiö 20 Buck Spin tunnetaan multaisen laatukuolon kotina. Tällä kertaa saadaan kuitenkin jotain aivan muuta, kun lafka julkaisee uusiksi austinilaisen ”Rautakauden” kymmenen vuoden takaisen kakkoslevyn.

The Sleeping Eye yllättää moneen suuntaan kurkottavalla mutta täysin yhtenäisellä musiikillaan, ja death metaliahan tämä ei ole laisinkaan. Iron Age ammentaa raskaan musiikin monipuolisesta sammiosta, josta kauhotaan lautaselle paitsi NWoBHM ja muut perinnehevihommelit myös metallinen hardcore ja doomlanaukset.

Kahdeksan kappaletta ja 40 minuuttia, eikä yhtään heikkoa hetkeä. Jason Tarpeyn kireä ja säröisä ääni lähtee keuhkoista vatsalihaksia ja tunnetta säästämättä. Laulutyyli antaa musiikille lisäilkeyttä ja kallistaa sen lähemmäs genren äärilaitaa kuin pehmeää keskitietä.

The Sleeping Eye tarjoaa sopan, jossa Motörhead, traditionaalinen heavy metal, eeppinen Bathory, tuomiometalli ja Sick of It All sekoittuvat sulavan sopuisasti yhdeksi herkulliseksi liemeksi. Vaikka moinen cocktail saattaa tuntua epäilyttävän sirpaleiselta, suosittelen lämmöllä, että tartut tähän levyyn ja vippaat mahdolliset ennakkoluulosi romukoppaan.

Lisää luettavaa