Epätavallinen ja odottamaton kollaboraatio – arviossa The Limit

Julkaistu Infernossa 4/2021.

02.06.2021
THE LIMIT
Caveman Logic
SVART

The Limit on epätavallinen ja odottamaton kollaboraatio, vaikka musiikkinsa rock’n’rollin perusasioiden kovimmassa ytimessä onkin. Kirjaimellista vaariosastoa bändissä edustavat 70 ikävuotta lähestyvät Pentagram-laulaja Bobby Liebling, lyhyen visiitin The Stoogesin basistina tehnyt Jimmy Recca sekä New Yorkin punkskenessä 1970-luvun lopussa pyörinyt kitaristi Sonny Vincent. Orkesterin keski-ikää laskevat portugalilaisen doom-bändin Dawnriderin rumpali ja kitaristi, joiden päätymistä bändiin voi pitää pienenä mysteerinä.

Helpoiten levyn sisältöä voi kuvailla vahvasti The Stoogesin vaikuttamaksi, tai sitten voi lyödä sen suoraan proto-punk-lokeroon. Vanhan ajan garage rockin lisäksi levyltä löytyy selkeää doomailua, mikä ei ole ihme, kun ottaa huomioon, kuka kappaleita tulkitsee. Ääneltään viriilissä kunnossa olevan Lieblingin tuttu pappalespaus tuokin tanakasti soitettuun ja yllättävän energiseen musiikkiin oman lisävärinsä.

Caveman Logic on napakka ja yksinkertainen levy, jonka kaltaisia jokaisen katteettomia sanoja viljelevän ikääntyneen muusikon soisi tekevän kädenlämpöisen ja mitäänsanomattoman läpsyttelyn sijaan. Aivan maaliin saakka ei päästä kunnialla, mutta kiekolta löytyy useampi hyvällä asenteella vetäisty ralli, joissa kuuluvat tekijöidensä soittohistoria ja kokemus.

Vaikka nuorisoa kiinnostavat aivan muut asiat kuin rockmusiikki, se ei ole kuollut, toitotti Gene Simmons mitä tahansa. Ironista kyllä sen tekijöiden pitää vain näemmä olla koko ikänsä rokanneita pappoja, joiden asenne ja rakkaus musiikkia kohtaan ovat säilyneet.

Lisää luettavaa