Eri elementtien välillä vallitsee täydellinen tasapaino – arviossa Witherfall

Julkaistu Infernossa 3/2021.

10.05.2021
WITHERFALL
Curse of Autumn
CENTURY MEDIA

Nyt kun Iced Earthille kävi hullusti, on hyvä että kitaristi Jake Dreyrilla on jotain mihin nojautua. Miehen oma yhtye, vuonna 2013 perustettu Witherfall onkin elinvoimaisempi kuin koskaan.

Kolmas levynsä osoittaa, että orkesterin progressiivinen power metal ei ole kadottanut teräänsä vaan pikemminkin hioutunut entistä tiukempaan muotoon. Asiassa on varmasti auttanut, että bändin uusin jäsen on rumpalilegenda Marco Minneman, jonka tarkkakätinen groove nostaa kappaleet uudelle tasolle.

Witherfall on kotonaan niin tiukkojen thrash-riffien, akustisten tunnelmatuokioiden kuin maailmaasyleilevien melodioiden parissa, mikä tekee sen musiikista moni-ilmeistä ja dynaamista. Teknisemmät aihiot ja virtuoosimaiset soolotkin sujuvat mallikkaasti ja vieläpä hyvän maun puitteissa, sävellyksiä palvellen. Curse of Autumnilla on löydetty täydellinen tasapaino eri elementtien välillä ja saatu luotua tehokas draaman kaari, joka tekee kokonaisuudesta erittäin soljuvan ja miellyttävän.

Äärimmäisen tarttuvalla kertosäkeellä varustettu As I Lie Awake, eeppinen progeteos …and They All Blew Away sekä melankolisen kaunis päätöskappale Long Time ovat vain muutamia huippukohtia kaikin puolin laadukkalla levyllä, joka tuntuu paljastavan itsestään uusia puolia jokaisella kuuntelukerralla.

Lisää luettavaa