Genren perisynti vaivaa tätäkin levyä – arviossa Kenziner

Julkaistu Infernossa 9/2020.

09.01.2021
Kenziner
Phoenix
PURE STEEL

Kenziner on kitaristi Jarno Keskisen luomus, joka sai syntynsä vuonna 1994. Yhtye julkaisi kaksi levyä, minkä jälkeen se jäi tauolle. Keskinen palasi kehiin vuonna 2012 ja julkaisi uuden miehistön kanssa The Last Horizonin (2014).

Nyt on vuorossa neljäs levy jälleen uusilla soittajilla, Keskisen lisäksi ainoastaan basisti JJ Hjelt ja rumpali Make Lievonen edustavat vanhaa kokoonpanoa. Koskettimista vastaa Ariel Perchuck ja laulusta Piotr Zalesky. Kokoonpanomuutoksista huolimatta musiikki on sitä samaa kuin ennenkin eli neoklassista, progevivahteista power metalia.

Phoenix on omassa tyylilajissaan ihan kelpo levy, mutta mitään uutta ja ihmeellistä se ei kyllä tarjoa. Genren perisynti eli huonot sanoitukset vaivaavat tätäkin levyä, eikä Zalesky ole kovin kummoinen tulkitsija, vaikka laulaa osaakin.

Vaan kitarafaneillehan tämä levy on tehtykin, eikä käy kiistäminen, etteikö Keskinen hallitsisi instrumenttinsa salat. Mies ei ole tyhjäpäinen tiluttelija vaan panostaa virtuositeetin lisäksi myös melodisuuteen.

Lisää luettavaa