Hapentuhlausta – arviossa Nachtig

Julkaistu Infernossa 5/2023.

11.07.2023
NACHTIG
Eisig’ Romantik
PURITY THROUGH FIRE

Saksalainen Nachtig soittaa romanttista ja tunnelmallista black metalia, jossa leijuu mukavan depressiivinen ja melankolinen tunnelma. Harmi vain, että sävellykset ovat niin turhanpäiväisiä ja huonolla tavalla värittömiä, että tästä on hankala kirjoittaa mitään.

Onhan näitä vuosien varrella nähty ja kuultu, eikä Nachtig onnistu yllättämään ainakaan omaperäisyydellään, saati sitten laadullaan. Musiikki on sitä samaa, mitä kaikki kakkosdivarin black metal -puuhastelijat vääntävät vuodesta toiseen. En ymmärrä, miksi kukaan haluaa julkaista näin homogeenisiä levyjä. Inflaatiohuippu saavutettiin jo vuosia sitten.

Yritys on kova mutta varsin riittämätön. Paljon on saatu tunteisiin vetoavaa, post-henkiseksikin menevää melua aikaiseksi, mutta tyhjän päällähän tässä poljetaan. Aivan puhdasta hapentuhlausta alusta loppuun.

Mielenkiintoisena triviatietona mainittakoon, että bändin ainokainen jäsen V. V. soittaa myös merkillisesti nimetyssä Valosta Varjoon -bändissä, joka on tehnyt splitin meksikolaisen Viha Surma -yhtyeen kanssa. Tämä onkin luultavasti ainoa huomionarvoinen seikka koko bändissä, niin tylsää kamaa se esittää.

Lisää luettavaa